Προσπαθούν να ακυρώσουν το μέτρο της απόσυρσης οι..έμποροι ανταλλακτικών! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Προσπαθούν να ακυρώσουν το μέτρο της απόσυρσης οι..έμποροι ανταλλακτικών!

Αθάνατα συντεχνιακά συμφέροντα...

Την ακύρωση των μέτρων για την απόσυρση των αυτοκινήτων,με το πρόσχημα πως παραβιάζουν το Σύνταγμα και το κοινοτικό δίκαιο, επιδιώκουν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας 50 άτομα που ασχολούνται με ανταλλακτικά οχημάτων (εισαγωγείς, έμποροι) ή με την επισκευή και συντήρηση οχημάτων (συνεργεία, ηλεκτρολόγοι κ.λπ.) φοβούμενοι προφανώς για πτώση του τζίρου τους από την ανανέωση των οχημάτων που κυκλοφορούν στους Ελληνικούς δρόμους...
Στρέφονται κατά της... Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) και της σχετικής υπουργικής απόφασης (για τα τέλη κυκλοφορίας, τον «πράσινο» δακτύλιο κ.λπ.) υποστηρίζοντας ότι έρχονται σε αντίθεση με τις συνταγματικές διατάξεις για την προστασία του περιβάλλοντος και την οικονομική ελευθερία, ενώ παράλληλα παραβιάζουν τις διατάξεις του κοινοτικού δικαίου για τον ελεύθερο ανταγωνισμό, καθώς η απόσυρση αυτή αποτελεί κρατική ενίσχυση απαγορευμένη από τη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.
Στην προσφυγή υποστηρίζεται ότι το μέτρο εμφανίζεται μεν ως προαιρετικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι αναγκαστικό, αφού για τους κατόχους παλαιών οχημάτων υπάρχουν οι κυρώσεις των αυξημένων τελών κυκλοφορίας και της απαγόρευσης εισόδου στον δακτύλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share