Ξεκίνησαν στην Ιταλία οι "περιπολίες πολιτών". - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Ξεκίνησαν στην Ιταλία οι "περιπολίες πολιτών".

"Την επίσημη εμφάνισή τους έκαναν στους δρόμους της Ιταλίας οι πρώτες νόμιμες περιπολίες πολιτών, ο ρόλος των οποίων είναι να προστατεύουν τις γειτονιές, αν και οι αντίπαλοι του εγχειρήματος καταγγέλλουν ότι πρόκειται για ομάδες αντιποίνων, πολλές από τις οποίες συγκροτούνται σε περιοχές με υψηλό ποσοστό μεταναστών.
Στη Μεσίνα, στρατηγικό σημείο άφιξης αλλοδαπών στη Σικελία, το...
θέμα των περιπολιών έχει γίνει αντικείμενο σφοδρής διαμάχης, καθώς οι επικριτές τονίζουν ότι η ανάθεση τέτοιου είδους δραστηριοτήτων σε πολίτες αποτελεί άμεση πρόκληση κατά του νόμου.
Στη Ρώμη, η ειδική αυτή δύναμη αποκαλείται Εθνική Φρουρά, ενώ σε άλλες περιοχές έχει άλλο όνομα. Συνολικά τα μέλη του σώματος σε ολόκληρη τη χώρα υπολογίζεται ότι είναι 2.500. Δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν συλλήψεις, δεν μπορούν να δρουν κατά βούληση, αλλά έχουν καθήκον να καλούν την αστυνομία όταν αντιληφθούν κάποιο πρόβλημα. Φορούν στολή και βρίσκονται υπό τον αυστηρό έλεγχο του κράτους, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση.
Η στολή αποτελείται από μπλούζα σε χρώμα χακί, μαύρο καπέλο με το έμβλημα του αετού κι ένα περιβραχιόνιο μ’ έναν μαύρο τροχό, σύνθεση που προκαλεί συγκρίσεις με τους μελανοχίτωνες του Μουσολίνι, οι οποίοι ενίσχυαν τη φασιστική εξουσία τρομοκρατώντας τους αντιπάλους τους τη δεκαετία του ’30.
Οι στολές της νέας αυτής πολιτοφυλακής είναι τόσο προκλητικές, που οι αρχές σε τουλάχιστον μία πόλη –το Μιλάνο– έχουν διατάξει σχετική έρευνα. Ωστόσο, η έρευνα για το αν οι στολές παραβιάζουν πράγματι τη νομοθεσία περί απαγόρευσης των ναζιστικών και φασιστικών εμβλημάτων δεν εμπόδισε την έναρξη των περιπολιών."Πηγή
BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share