Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν η σύμβαση πώλησης του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν η σύμβαση πώλησης του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom;

Η Eυρωπαική Επιτροπή εξετάζει κατά πόσο αγνοήθηκαν τα δικαιώματα των μειοψηφούντων μετόχων κατά την πώληση στην Deutsche Telekom πλειοψηφικού πακέτου μετοχών, που κατείχε το Eλληνικό Δημόσιο στον ΟΤΕ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νικος Χουντής, επισημαίνοντας, πως αυτό προκύπτει από απάντηση του επιτρόπου ΜακΚρίβι, σε σχετική ερωτησή του.
Συγκεκριμένα, στην απάντησή του...
ο κ. ΜακΚρίβι επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι: «Στις 4 Ιουνίου 2009 ο Σύνδεσμος Μελών του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών (ΣΜΕΧΑ) ήλθε απευθείας σε επαφή με την Επιτροπή σχετικά με το υπόψη ζήτημα. Η καταγγελία του συνδέσμου συμπληρώνει προηγούμενη καταγγελία επί του ιδίου θέματος. Επειδή η νέα καταγγελία περιέχει νέα ουσιώδη στοιχεία σε σύγκριση με την προηγούμενη, οι υπηρεσίες της Επιτροπής αναλύουν τώρα τις νέες αυτές πτυχές. Σε εύθετο χρόνο θα ληφθεί απόφαση να δρομολογηθεί ή όχι επίσημη διαδικασία παράβασης εναντίον της Ελλάδας».
Σε άλλη ανακοίνωσή του ο κ. Χουντής αναφέρεται στο κλείσιμο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, θέμα που έθεσε στο Ευρωκοινοβούλιο, και θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Σώματος. Ο Eλληνας ευρωβουλευτής, καταγγέλλει τις απολύσεις στα Ναυπηγεία –και ερωτά την Επιτροπή τι δυνατότητες διαθέτουν τα κράτη μέλη απέναντι στις πολυεθνικές εταιρίες που προβάλλουν υπερβολικές απαιτήσεις και αθετούν όρους συμβάσεων εκβιάζοντας με απώλεια θέσεων εργασίας, και πώς μπορεί η Επιτροπή να συμβάλει στη διατήρηση των θέσεων εργασίας-εξπρές-.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share