3 οι νεκροί στη Θεσσαλονίκη, στην εντατική αγοράκι 7,5 χρονών με Η1Ν1. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

3 οι νεκροί στη Θεσσαλονίκη, στην εντατική αγοράκι 7,5 χρονών με Η1Ν1.

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ένα αγοράκι 7,5 ετών που προσβλήθηκε από τη γρίπη H1N1 και νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας στη Θεσσαλονίκη.
Ο απολογισμός είναι τραγικός το τελευταίο 48ωρο για τη Θεσσαλονίκη: μια 11χρονη, ένας 16χρονος και ένας 70χρονος έχασαν τη ζωή τους, χτυπημένοι από τη νέα γρίπη.Το κορίτσι νόσησε... από τον νέο ιο Η1Ν1 και νοσηλευόταν σε βαριά κατάσταση διασωληνωμένη, το οποίο -εκτός από τη νέα γρίπη- έπασχει και από φυματίωση, όπως προέκυψε από τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί.Ο 16χρονος νοσηλευόταν με ανοσοκαταστολή από το Σεπτέμβριο και η κατάστασή του επιδεινώθηκε όταν νόσησε από το νέο ιό γρίπης Α. Τις τελευταίες ημέρες, το παιδί παρουσίασε σύνδρομο οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας, πολυοργανική ανεπάρκεια και πέθανε το βράδυ του Σαββάτου.
Την περασμένη Παρασκευή έχασε τη ζωή του και ένας 70χρονος με ιστορικό βαρύτατης πνευμονικής ίωσης και ανοσοκαταστολής, ο οποίος νοσηλευόταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας και νόσησε από τον ιό της νέας γρίπης.
Στο μεταξύ, σοβαρή κρίνεται η κατάσταση του παιδιού που εισήχθει σε μονάδα εντατικής θεραπείας στη Θεσσαλονίκη και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Σύμφωνα με τη διευθύντρια του ΕΚΕΠΥ Βορείου Ελλάδος, Τζίνα Λεπτοκαρίδου, πρόκειται για ένα αγόρι 7,5 ετών, το οποίο προσβλήθηκε από τον ιό της νέας γρίπης και δεν έχει ιστορικό υποκείμενης νόσου.
Σημειώνεται ότι, σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης έχουν εμβολιαστεί ήδη κατά της νέας γρίπης όχι μόνον εργαζόμενοι αλλά και πολίτες έπειτα από δική τους επιθυμία, σύμφωνα με τη διευθύντρια του ΕΚΕΠΥ Βορείου Ελλάδος.
Πρόκειται κυρίως για άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες καθώς και πολίτες οι οποίοι θέλησαν να εμβολιαστούν επειδή σκοπεύουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Οπως τονίζει η κ. Λεπτοκαρίδου, η αύξηση των κρουσμάτων καθιστά επιτακτική πλέον την ανάγκη εμβολιασμού των πολιτών.
Πηγή: Αγγελιοφορος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share