Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για νέο χτύπημα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για νέο χτύπημα.

Ανησυχία για επίθεση σε αστυνομικούς λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου.

Από πληροφορίες που έχουν συλλέξει διάφορα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ, πιθανό θεωρείται τα εικοσιτετράωρα πριν από την έναρξη των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου (οπότε στην πρωτεύουσα θα αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός δυνάμεων) να επιχειρηθεί νέα επίθεση εναντίον αστυνομικών του Λεκανοπεδίου.
Την ανησυχία ενισχύει η διαπίστωση ότι για την ένοπλη...επίθεση εναντίον του Α.Τ. Αγ. Παρασκευής, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι αστυνομικών, δεν έχει αποσταλεί προκήρυξη ανάληψης ευθύνης πέραν του κειμένου που υπέγραφε η «Ομάδα Προλεταριακής Λαϊκής Αυτοάμυνας» (ΟΠΛΑ), για την αυθεντικότητα του οποίου είχαν αρχικά εκφραστεί επιφυλάξεις. Ενα από τα ενδεχόμενα που μελετούν οι επιτελείς του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και θέτει σε συναγερμό τις αρχές είναι να ακολουθήσει νέο τρομοκρατικό χτύπημα και κατόπιν να υπάρξει «συνολική», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, ανάληψη ευθύνης από κάποια τρομοκρατική οργάνωση.
Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας φέρονται, ωστόσο, να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο η προκήρυξη της πρωτοεμφανιζόμενης ΟΠΛΑ να είναι τελικά γνήσια και η ιδιομορφία του κειμένου να είχε στόχο τη δημιουργία σκοπούμενης σύγχυσης γύρω από την πραγματική ταυτότητα των δραστών. Με το ίδιο σκεπτικό, άλλωστε, είχαν αιτιολογήσει την επιλογή των δραστών να επιτεθούν στο τμήμα της Αγ. Παρασκευής χρησιμοποιώντας «καθαρά» όπλα και όχι τα όπλα «ταυτότητες» του «Επαναστατικού Αγώνα» ή της «Σέχτας Επαναστατών».
Κλιμάκια αστυνομικών έχει διαθέσει και η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία, η οποία έχει θέσει σε πλήρη λειτουργία τα τεχνικά μέσα για τη συλλογή πληροφοριών, όπως άλλωστε και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.Πηγή εφημερίδα Καθημερινή.
Bookmark and Share