Δυσαρέσκεια του Σκοπιανού Προέδρου για τη στήριξη της Σερβίας στην Ελλάδα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Δυσαρέσκεια του Σκοπιανού Προέδρου για τη στήριξη της Σερβίας στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος των Σκοπίων Γκ.Ιβάνοφ δήλωσε ενοχλημένος για την στήριξη που πρόσφερε ο Σέρβος υπ.Εξωτερικών στον κ.Δρούτσα για το θέμα της ονομασίας κατά τη συνάντησή τους στο Βελιγράδι.

Βαθιά απογοητευμένος από τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Σερβίας Βουκ Γέρεμιτς ότι η Ελλάδα "μπορεί να υπολογίζει στη στήριξη του Βελιγραδίου" στο εκκρεμές ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, είναι ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, όπως δήλωσαν εκπρόσωποι του επιτελείου του, στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ, ΜΙΑ.
Ο Ιβάνοφ εξέφρασε τη λύπη του, επειδή, οι "ατυχείς" αυτές δηλώσεις, όπως...είπαν οι εκπρόσωποί του, συνέπεσαν με την πρόσκληση του Σέρβου ομολόγου του Μπόρις Τάντιτς, να παραστεί στην κηδεία του Πατριάρχη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Παρά τη δυσαρέσκειά του, ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ παρέστη στην κηδεία του Παύλου, αλλά ακύρωσε τη συμμετοχή του στη δεξίωση που παρέθεσε ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών για όλους τους ξένους αξιωματούχους.
Ωστόσο, αργότερα σήμερα ο κ. Ιβάνοφ αναμένεται να συναντηθεί με τον κ. Τάντιτς, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με τον πρόεδρο του Μαυροβουνίου Φίλιπ Βουγιάνοβιτς, ο οποίος παρέστη, επίσης, στην κηδεία.

**Θα πρέπει να τονιστεί πάντως πως η φίλη και "σύμμαχος" Σερβία που τώρα προσφέρει τη στήριξή της στην Ελλάδα, έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια με το λεγόμενο "συνταγματικό τους όνομα".Όπως επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η σχέση μεταξύ Σερβίας και ΠΓΔΜ δεν βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της μετά την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου από τα Σκόπια πριν μερικές εβδομάδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share