- για τον Αντώνη Σαμαρά στο Κιλκίς 51,7%
- για την Νρ.Μπακογιάννη στη Ροδόπη 47,9
- για τον Π.Ψωμιάδη στη Δράμα 29,3%
Αντιθέτως η Ντόρα Μπακογιάννη κατόρθωσε να επικρατήσει σε μόλις τέσσερις νομούς και μάλιστα από τους μικρότερους πληθυσμιακά, ενώ μόνον σε πέντε νομούς της βορειοελλαδικής περιφέρειας μπόρεσε να συγκεντρώσει ποσοστά άνω του 40%.
Υψηλές επιδόσεις, όπως άλλωστε αναμενόταν, πέτυχε στην ίδια περιοχή ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Η ισχυρή... επιρροή των Καραμανλικών στις οργανώσεις της Βόρειας Ελλάδας σε συνδυασμό με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, το οποίο θεωρείται ζήτημα υψηλού ενδιαφέροντος για τους "γαλάζιους" ψηφοφόρους της Βόρειας Ελλάδας, αποτέλεσαν τους δύο ισχυρούς πυλώνες πάνω στους οποίους χτίστηκε η υπεροχή του κ. Σαμαρά. Οι Καραμανλικοί στη συντριπτική πλειοψηφία τους τάχθηκαν στο πλευρό του μεσσήνιου πολιτικού δημιουργώντας σημαντικό ρεύμα υπέρ της υποψηφιότητάς του. Και εάν δεν υπήρχε η υποψηφιότητα του κ. Ψωμιάδη, τα ποσοστά του κ. Σαμαρά θα άγγιζαν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και το 70%.
Τις υψηλότερες επιδόσεις του ο μεσσήνιος πολιτικός πέτυχε στο Κιλκίς (51,7%), στην Α' Θεσσαλονίκης (51,4%), στην Πέλλα (49,5%) αλλά και στους υπόλοιπους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Αντιθέτως κινήθηκε χαμηλότερα στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, όπου επικράτησε σε Κοζάνη (42,7%) και Καστοριά (41,5%), αλλά έχασε σε Φλώρινα και Γρεβενά, παρότι στη μονοεδρική των Γρεβενών είχε ταχθεί στο πλευρό του ο τέως υπουργός Χρήστος Φώλιας. Χαμηλότερα κινήθηκε και στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Η κυρία Μπακογιάννη επικράτησε σε Φλώρινα (40,2%), Γρεβενά (41,3%), Έβρο (44,2%) και Ροδόπη, όπου πέτυχε το υψηλότερο ποσοστό της στη Βόρεια Ελλάδα (47,9%) και από τα υψηλότερα πανελλαδικά, εξαιρουμένης βεβαίως της Κρήτης. Η τέως υπουργός Εξωτερικών κέρδισε στις περιοχές της μειονότητας, αλλά είχε πολύ χαμηλά ποσοστά στην Κεντρική Μακεδονία λαμβάνοντας κάτω από το 30% σε τέσσερις από τους επτά νομούς της εν λόγω περιφέρειας.
Ο κ. Ψωμιάδης πέτυχε την υψηλότερη επίδοσή του στη Δράμα, όπου έλαβε 29,3%, αλλά μεγαλύτερη ευγνωμοσύνη χρωστά στην περιοχή της Β' Θεσσαλονίκης, όπου με 28,1% κατέλαβε τη δεύτερη θέση αφήνοντας πίσω του την κυρία Μπακογιάννη, η οποία συγκέντρωσε μόλις 26,3%. Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κινήθηκε πολύ καλά σε ολόκληρη την Κεντρική αλλά και τη Δυτική Μακεδονία σε αντίθεση με τη Θράκη, όπου τα ποσοστά του δεν υπερέβησαν το 14%.
Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οι κάλπες της Θεσσαλονίκης επιφύλαξαν πρωτιά και υψηλά ποσοστά για τον Αντ. Σαμαρά, χαμηλά ποσοστά για την Ντ. Μπακογιάννη, η οποία στην ύπαιθρο του νομού ήρθε δεύτερη, και πολύ καλές επιδόσεις για τον Π. Ψωμιάδη. Η απόλυτη κυριαρχία του καραμανλικού στρατοπέδου στην Α' Θεσσαλονίκης, το οποίο συντάχθηκε σχεδόν καθ' ολοκληρία υπέρ της υποψηφιότητας Σαμαρά, προδιέγραψε και το αποτέλεσμα. Στις κάλπες της πρώτης εκλογικής περιφέρειας προσήλθαν 45.584 ψηφοφόροι, ήτοι το 41% όσων ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία στις πρόσφατες εκλογές. Χαμηλότερα κινήθηκε η συμμετοχή στη Β' Θεσσαλονίκης, όπου ψήφισαν 26.316 άτομα, που αντιστοιχούν στο 32% των ψηφοφόρων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Αθρόα ήταν η προσέλευση και στις υπόλοιπες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπου ο συνολικός αριθμός των ψηφισάντων ξεπέρασε τις 210.000.Πηγή makthess.gr ,εφημερίδα Μακεδονία.