Ελεύθερος, χωρίς όρους, ο Χριστοφοράκος. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Ελεύθερος, χωρίς όρους, ο Χριστοφοράκος.

Ως απαράδεκτο απέρριψε, την Τετάρτη, το δεύτερο ένταλμα σύλληψης του Μιχάλη Χριστοφοράκου, το Εφετείο της Βαμβέργης, με την κατηγορία της απάτης εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου για το πρόγραμμα ασφαλείας C4Ι των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens Ελλάς κυκλοφορεί ελεύθερος, χωρίς περιοριστικούς...όρους, σύμφωνα με τον Σκαι,
Σύμφωνα με την Deutsche Welle, οι δικαστές έκριναν ότι τα αδικήματα για τα οποία ζητείται η έκδοσή του έχουν παραγραφεί βάσει της πενταετίας που ισχύει στη Γερμανία.
Το Εφετείο, πριν από δύο εβδομάδες, είχε διατάξει την προσωρινή αποφυλάκιση του Μιχάλη Χριστοφοράκου, μέχρι να εκδοθεί η οριστική απόφαση για το δεύτερο ένταλμα σύλληψης.
Το ένταλμα είχε σταλεί από τον ανακριτή Νίκο Ζαγοριανό στις 29 Ιουνίου 2009.Ο κ. Ζαγοριανός είχε στείλει και τρίτο ένταλμα σύλληψης, στις αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά το πιο πιθανό είναι να μην το λάβουν υπ’ όψη τους οι γερμανικές αρχές.
Τονίζεται ότι το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας είχε ήδη απορρίψει, ως αντισυνταγματικές αποφάσεις του Εφετείου του Μονάχου για παράδοση του Χριστοφοράκου στην Ελλάδα.
Κύρια αιτία ήταν η παραγραφή των αδικημάτων που περιείχαν τα ελληνικά εντάλματα σύλληψης, καθώς και τα δύο εντάλματα αναφέρονταν σε αδικήματα που είχαν γίνει πριν από 2003.
Τονίζεται ότι θα του επιστραφεί η χρηματική εγγύηση των 250.000 ευρώ που είχε καταβάλει στις γερμανικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share