"Το ΠΑΣΟΚ αδύναμο και άτολμο στην εξουσία". - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

"Το ΠΑΣΟΚ αδύναμο και άτολμο στην εξουσία".

Άρθρο
του κ.Κ.Μαργαρίτη
Δημοσιογράφου.

"Η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, υπό την ηγεσία του κ. Γιώργου Παπανδρέου, αποδεικνύεται άτολμη, άβουλη και αυτοκαταστροφική. Στήριξα με δηλώσεις μου το καλό της ξεκίνημα –αποδείχτηκε ένα επικοινωνιακό τέχνασμα-, περίμενα ουσία και αποτελέσματα όπως όλοι οι συμπολίτες μου και δεν τα είδα.
Παρακολουθώ έναν πρωθυπουργό να ανταποκρίνεται στον υποδεέστερο ρόλο του Υπουργού Εξωτερικών και όχι του κυβερνήτη που πρέπει να φέρει τομές και ριζικές αλλαγές σ’ όλα τα επίπεδα της χώρας. Οι υπουργοί αδειάζουν ο...
ένας τον άλλον, η συνοχή έχει χαθεί, η κρατική μηχανή εδώ και δύο μήνες δεν έχει στελεχωθεί και οι πολίτες παρακολουθούν απογοητευμένοι ακόμη μία κυβέρνηση να μη μπορεί να λύσει τα προβλήματά τους.
Η σημερινή διοίκηση του κράτους έχει ισχυρή πλειοψηφία, αλλά δεν έχει σχέδιο και στόχους. Η χώρα βουλιάζει στο χρέος, οι εργαζόμενοι χάνουν τα μεροκάματά τους, οι επιχειρήσεις κλείνουν και ο πρωθυπουργός ασκεί τα καθήκοντα του προέδρου της Διεθνούς Σοσιαλιστικής στον ‘Αγιο Δομήνικο, αδιαφορώντας για τις ευθύνες που του ανέθεσε ο ελληνικός λαός στις 4 Οκτωβρίου.
Είναι κρίμα που οι γόνοι δύο μεγάλων πολιτικών οικογενειών -Καραμανλής και Παπανδρέου – συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις στη χρεοκοπία και τη διάλυση της χώρας μας. Έχουμε ευθύνη όλοι μας που τους επιλέξαμε για πρωθυπουργούς. Έπρεπε να είχαμε λάβει τα μέτρα μας, όταν ξέραμε ότι δε γνωρίζουν από καινοτομία και επιχειρηματικότητα. Ότι δε μπορούν να διαχειριστούν ‘’κρίσεις’’ οικονομικές και κοινωνικές.
Η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να ανοίξει το διάλογο για το ασφαλιστικό. Η Υπουργός Παιδείας καταργεί το ‘’10’’, ολισθαίνει σε παλαιοκομματικές πρακτικές και το κυβερνητικό έργο περιορίζεται σε ανούσιες τηλεοπτικές συνεντεύξεις. Οι σημερινοί πολίτες είναι έτοιμοι να υποστούν σκληρά μέτρα, αρκεί να τους εγγυηθούν ότι οι κόποι τους δε θα πάνε για μια ακόμη φορά χαμένοι. Προτείνω ένα δίκαιο – επίπονο ασφαλιστικό, με ορίζοντα 20ετίας που θα βασίζεται στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι αν περιορίσουμε τη φοροδιαφυγή μόνο κατά 20%, πετυχαίνουμε βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα για μια 7ετία. Γίνεται αντιληπτό ότι ούτε όρια ηλικίας χρειάζεται να αυξηθούν, ούτε περισσότεροι φόροι να επιβληθούν. Συντονισμός, δουλειά και επιμονή στο στόχο χρειάζονται.
Δε μου αρέσει να ασκώ αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Μιλάω πολιτικά, με επιχειρήματα και θέλω για τη χώρα μου διαφάνεια, αξιοπρέπεια κα εντιμότητα. Οι κυβερνήσεις εκλέγονται για να υπηρετούν το λαό και όχι για να τον ταλαιπωρούν. Δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια αναζητούμε εμπνευσμένο κυβερνήτη που θα ξέρει να κάνει διοίκηση σύγχρονη και λειτουργική. Όποιος δε μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του, ας μας αδειάσει τη γωνιά…
Το ΠΑΣΟΚ δείχνει να έχασε το βηματισμό του και μας απογοητεύει! Έχει χρόνο να αλλάξει τα πράγματα. Τώρα όμως, όχι αργότερα που θα είναι καταστροφικό για τη χώρα! Τα δύο μεγάλα κόμματα - ΠΑΣΟΚ και ΝΔ- οφείλουν να συνεργασθούν στενά για να βγει η πατρίδα μας απ’ το αδιέξοδο. Συμπολίτες και φίλοι μου, η Ελλάδα μας πάνω από κόμματα και χρώματα!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Σ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

3 σχόλια:

  1. Μπραβο ρε γατε μας επεισες.Κριμα που εφυγαν οι τολμηροι χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημοσιογράφος (που άραγε;), πρώην πρόεδρος κρατικού οργανισμού, πρώην (μήπως και νυν) σύμβουλος του Παπαγεωργόπουλου, πρώην συνεργάτης "φεσαδόρου" Αλβανού που έκανε τον πρόεδρο σε ομάδα της Θεσσαλονίκης και... επίδοξος υποψήφιος βουλευτής (που δεν μπήκε στα ψηφοδέλτια επειδή τον πήρανε χαμπάρι στη ΝΔ). Ασε μας ρε Μαργαρίτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ μου δεν ξέρω τι πίνεις, αλλά σταμάτησέ το όσο είναι καιρός!
    Δεν το καταλαβαίνεις ότι σε πειράζει;
    Μέσα σε΄ούτε δύο μήνες αξιολόγησες την νέα κυβέρνηση και την χαρακτηρίζεις αδύναμη και άτολμη;
    Μήπως εννοείς την προηγούμενη;
    Γι αυτό σου λέω, κόψτο αφού σε πειράζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share