"Συναγερμός" στην Πτολεμαΐδα για τα αιωρούμενα σωματίδια. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

"Συναγερμός" στην Πτολεμαΐδα για τα αιωρούμενα σωματίδια.

«Συναγερμός» επικρατεί στην Πτολεμαΐδα από τη μεγάλη αύξηση των αιωρούμενων σωματιδίων που καταγράφεται από τους σταθμούς μέτρησης και έχει προκαλέσει αίσθημα δυσφορίας στους κατοίκους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στον...οικισμό Πεντάβρυσο, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Πτολεμαΐδα, το τελευταίο 24ωρο δεν υπάρχει ωριαία μέτρηση κάτω από τα επιτρεπόμενα όρια. «Με όριο, δηλαδή, τα 50 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, στην περιοχή καταγράφονται 186 μικρογραμμάρια», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο νομάρχης Κοζάνης, Γιώργος Δακής, ο οποίος χαρακτηρίζει «εξαιρετικά αυξημένα τα ποσοστά αύξησης εκπομπών των μικροσωματιδίων».
«Οι δείκτες στους σταθμούς μέτρησης χτύπησαν κόκκινο από το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου οπότε και άρχισαν να καταγράφονται υψηλές συγκεντρώσεις. Η κατάσταση επιβαρύνθηκε περισσότερο χθες με τις επανεκκινήσεις του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Πτολεμαΐδας, συνεπεία τεχνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εξαιτίας των πεπαλαιωμένων μηχανημάτων που καθιστούν την μονάδα ελάχιστα αποδοτική», ανέφερε ο κ. Δακής.
Επανέλαβε μάλιστα το πάγιο αίτημα των φορέων για αντικατάσταση του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας με ένα νέο και σύγχρονο ατμοηλεκτρικό σταθμό.

Bookmark and Share