Στην τελική ευθεία οι εκλογές της Ν.Δ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Στην τελική ευθεία οι εκλογές της Ν.Δ.

Νέες αιχμές Μπακογιάννη κατά Σαμαρά.
Αναλυτικά οι εξελίξεις.

Με περιοδείες, συγκεντρώσεις και αιχμές, η ΝΔ έχει μπει στην τελική ευθεία για την εκλογή νέου προέδρου.
Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στην Αργολίδα εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο ΠΑΣΟΚ όμως άφησε νέες αιχμές σε βάρος του ανθυποψηφίου της Αντώνη Σαμαρά.
Πιο αναλυτικά, η...
κ. Μπακογιάννη καταφέρθηκε κατά του κυβερνώντος κόμματος με αιχμή τα ζητήματα της οικονομίας και της φορολογικής πολιτικής. Μεταξύ άλλων υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ δεν έχει σχέδιο, πήρε την εξουσία με ψέματα και τώρα τα βρίσκει μπροστά του.
«Με το νέο χαράτσι στα ακίνητα, επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει μόνιμα και εύκολα θύματα: τους συνεπείς φορολογούμενους και τη μεσαία τάξη. Η έκτακτη εισφορά είναι ένα ακόμη μέτρο που σχεδιάστηκε στο γόνατο, στέλνοντας το λογαριασμό σε εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά» σημείωσε.
Στο σημείο αυτό -και αφού επισήμανε πως η χώρα χρειάζεται το ταχύτερο δυνατό μια μεγάλη και ισχυρή ΝΔ- επανέλαβε την πολιτική της πρόταση, αφήνοντας αιχμές σε βάρος του κ. Σαμαρά:
«Η ΝΔ πρέπει να απευθυνθεί ξανά στην κοινωνία. Να χτίσει νέες πλατιές κοινωνικές συμμαχίες. Να φύγει από την απομόνωση και την περιχαράκωση, που κάποιοι πάνε να κάνουν σημαία».
Επανέλαβε ακόμη πως «το σύστημα ΠΑΣΟΚ δίνει τα ρέστα του» εναντίον της γιατί, όπως ανέφερε, η μόνη ελπίδα του είναι η ΝΔ να μπει σε εσωστρέφεια και περιχαράκωση και να μην ασκεί ισχυρή αντιπολίτευση».
Στη συνέχεια η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε για άλλη μία φορά στην πορεία της στη ΝΔ, επισημαίνοντας πως δεν υπέστειλε ποτέ τη γαλάζια σημαία.
«Όλοι εμείς αποφασίσαμε να βάλουμε τέλος στις όποιες διαφορές του παρελθόντος και να ενώσουμε δυνάμεις για να ξανακάνουμε δυνατή τη Νέα Δημοκρατία Η δική μας προσπάθεια εκφράζει το σύνολο του κόμματος. Και τις ρίζες και τον κορμό και τα κλαδιά αυτής της μεγάλης παράταξης» συμπλήρωσε.
Καταλήγοντας τόνισε: «Σε λίγες μέρες θα απαντήσουμε όλοι σε μερικά καθαρά διλήμματα για την πορεία της Νέας Δημοκρατίας. Θα παραμείνουμε ένα μεγάλο, ανοιχτό και δυνατό κόμμα ή θα γίνουμε ένα μικρό και αναχρονιστικό κόμμα που δεν θα μπορεί να κερδίσει εκλογές; Θα επιβραβεύσουμε τη συνέπεια ή τον καιροσκοπισμό;».
Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς μιλώντας στην Αθήνα στάθηκε για άλλη μια φορά στο θέμα της ανάδειξης της ιδεολογίας απέναντι στη γύμνια - όπως είπε - του κυβερνητισμού και τόνισε ότι απεχθάνεται να αισθάνεται ότι η ιδεολογία είναι κυβερνητισμός.
Μιλώντας στον ΟΛΠ , τόνισε πως το εύρος των ιδεών της ΝΔ το καθόρισε η ιδρυτική διακήρυξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
«Αναθεωρητές είμαστε για να τα αλλάξουμε; Αυτοί, λοιπόν, που έχουν πολιτικές ταχυπαλμίες, ας καταλάβουν δύο πράγματα. Πρώτον, οι αναθεωρητές περιχαρακώνουν. Εμείς απλώνουμε την Παράταξη» συμπλήρωσε.
Αναφερόμενος στα αίτια της εκλογικής συντριβής της ΝΔ, σημείωσε πως το ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους «εμείς τους διώξαμε όχι οι ιδέες μας».
«Με συμπεριφορές ατόμων που πλήγωσαν την παράταξη, όπως - κι όχι μόνο - στο Βατοπέδι. Άτομα, που πάντως με φανατισμό, βρίσκονται απέναντί μου» συνέχισε.
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης επανέλαβε την απόφασή του να παραμείνει στη μάχη της διαδοχής μέχρι τέλους, επισκεπτόμενος τα γραφεία της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Αχαΐας της ΝΔ.
Επίσης διατύπωσε την εκτίμηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα βγει πιο δυνατή από την κρίση. Ακόμη ανέφερε ότι δεν συμφωνεί με τις μεγάλες συγκεντρώσεις, διατυπώνοντας την άποψη ότι «είναι γι' αυτούς που έχουν μηχανισμούς, χορηγούς, σπόνσορες, υπόγεια ρεύματα».
Σχετικά με τα αίτια της εκλογικής ήττας σημείωσε: «Η ΝΔ έπεσε από τις αλαζονικές συμπεριφορές. Από τίποτα άλλο. Συμπεριφορές απαράδεκτες, κλειστές πόρτες, κατεβασμένα τηλέφωνα. Δεν υπήρχε σύνδεση βάσης και κυβέρνησης, δεν υπήρχε επικοινωνιακή πολιτική».
Όσον αφορά το μέλλον της ΝΔ ο Παναγιώτης Ψωμιάδης τόνισε ότι πρέπει να επιστρέψει στην κοινωνία. Και πρόσθεσε: «Ήμασταν εκεί και φύγαμε. Αν δεν επιστρέψουμε εκεί, τότε αντίο εξουσία. Οι πολλοί δίνουν εξουσία, όχι τα μέλη».
Bookmark and Share