Λουκέτο σε δέκα καταστήματα βάζει η Citibank.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Λουκέτο σε δέκα καταστήματα βάζει η Citibank..

Φήμες ακόμη και για αποχώρηση της τράπεζας απ΄την Ελληνική αγορά.

Σε μείωση του αριθμού των καταστημάτων που λειτουργούν στο λεκανοπέδιο της Αττικής προχωράει η Citibank, κλείνοντας ή συγχωνεύοντας 10 καταστήματα σε διάφορες περιοχές. Μετά την υλοποίηση του προγράμματος, το δίκτυο της τράπεζας θα αριθμεί 74 καταστήματα, από τα οποία τα 14 είναι στην περιφέρεια και τα υπόλοιπα στην Αττική.
Σύμφωνα με...επίσημες πηγές της τράπεζας, η μείωση εντάσσεται στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης που επιχειρεί ο όμιλος, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την οικονομική κρίση και την υποχώρηση της πιστωτικής επέκτασης.
Η απόφαση πάντως πυροδοτεί εκ νέου τη φημολογία για το ενδεχόμενο αποχώρησης από την Ελλάδα, προοπτική που δεν επιβεβαιώνεται από τη διοίκηση της τράπεζας, αλλά ούτε διαψεύδεται στο πλαίσιο των γενικότερων πιέσεων που ασκούνται στον κλάδο. Την έντονη φημολογία συντηρεί η παλαιότερη απόφαση της τράπεζας να αυστηροποιήσει τις διαδικασίες για τη χορήγηση κυρίως των στεγαστικών δανείων, αξιολογώντας τη σχετική δραστηριότητα ως μη επικερδή. Η τράπεζα επικεντρώνει την πολιτική της στα θέματα των καταθέσεων και των επενδύσεων, ενώ συντηρητική είναι η πολιτική χορηγήσεων που ακολουθεί σε όλους τους τομείς της λιανικής τραπεζικής.
Αν και η απόφαση για τη μείωση του αριθμού των καταστημάτων στην Ελλάδα δεν υπαγορεύθηκε από την κεντρική διοίκηση, ο όμιλος έχει ανακοινώσει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αναδιοργάνωσης στην Ευρώπη, με την πώληση δραστηριοτήτων και στόχο την επικέντρωση στις αγορές της Ασίας. Να σημειωθεί ότι έχουν προηγηθεί η πώληση των δραστηριοτήτων στη Γερμανία και η πώληση του χαρτοφυλακίου των καρτών στην Πορτογαλία.
Bookmark and Share