ΕΕ: Κυρώσεις της σε ιστοσελίδες με ringtones. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

ΕΕ: Κυρώσεις της σε ιστοσελίδες με ringtones.

Έπειτα από έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) κατά της εξαπάτησης των καταναλωτών που «κατεβάζουν» παράνομα ήχους κλήσης των κινητών τηλεφώνων (ringtones). Περισσότερες από 200 ιστοσελίδες έκλεισαν ή υποχρεώθηκαν σε αλλαγές.
Η...Επιτροπή Καταναλωτών της ΕΕ ανακοίνωσε ότι από τον Ιούνιο του 2008 ερεύνησε περίπου 301 ιστοσελίδες, οι οποίες δραστηριοποιούνται στις χώρες-μέλη της ΕΕ, τη Νορβηγία και την Ισλανδία, έπειτα από διαμαρτυρίες γονέων και καταναλωτών για απάτη.
Μετά από την έρευνα, 54 ιστοσελίδες έκλεισαν και περισσότερες από 150 υποχρεώθηκαν να αλλάξουν διαφημίσεις που δεν ήταν σαφείς ως προς τις χρεώσεις στους καταναλωτές.
Υπολογίζεται ότι η απάτη με τα ringtones ανέρχεται σε 691 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
Οι ιστοσελίδες αυτές προσελκύουν συχνά παιδιά και εφήβους, καθώς περιλαμβάνουν ringtones από ήρωες της τηλεόρασης και χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων.
H Meglena Kuneva, επίτροπος της ΕΕ για την Κατανάλωση, συνέστησε στους γονείς να προσέχουν σε ποιες ιστοσελίδες έχουν πρόσβαση τα παιδιά τους, προκειμένου να μην εγγραφούν σε υπηρεσίες, που επιβαρύνουν το λογαριασμό του κινητού τηλεφώνου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share