"Απάντηση" τραπεζιτών στην πολιτική εξουσία. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

"Απάντηση" τραπεζιτών στην πολιτική εξουσία.

Απάντηση στην κριτική που δέχεται το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα από την πολιτική εξουσία έδωσαν σήμερα επιτελικά στελέχη τραπεζών, μιλώντας στο ετήσιο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της... Τράπεζας Πειραιώς Αλέξανδρος Μάνοςεπισήμανε ότι οι ελληνικές τράπεζες στη διάρκεια της φετινής χρονιάς βοήθησαν χιλιάδες ιδιώτες και επιχειρήσεις που αντιμετώπισαν προβλήματα και είχαν ειλικρινή σχέση με την τράπεζα τους. Είναι λάθος να προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ρευστότητα και να την διοχετεύσουμε σε ανθρώπους που δεν έχουν ποτέ την διάθεση να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, απέναντι στο τραπεζικό σύστημα, ανέφερε ο κ. Μάνος. Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς ανέφερε ότι θα ήταν καλό για την αγορά εάν το Δημόσιο αποπλήρωνε τα χρέη του, καθώς θα διοχετευόταν ρευστότητα στην αγορά με ότι θετικό συνεπάγεται αυτό.

Ο οικονομικός σύμβουλος της Eurobank Γκίκας Χαρδούβεληςανέφερε ότι οι τράπεζες στην χώρα μας γίνονται ο εύκολος στόχος όλων. Όλοι συμφωνούν και χτυπούν τις τράπεζες ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδούβελης και υπεραμύνθηκε της κριτικής που δέχεται το τραπεζικό σύστημα, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι ακόμη και οι αμοιβές που πληρώνουν οι ελληνικές τράπεζες στα υψηλόβαθμα στελέχη τους γίνεται σύμφωνα με την εξέλιξη της κερδοφορίας σε ορίζοντα τριών ή τεσσάρων ετών.Ο κ. Χαρδούβελης τόνισε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι δυνατό, άντεξε στη διεθνή κρίση και πήγε πολύ καλύτερα από το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα. Οι ελληνικές τράπεζες έχουν κεφάλαια, δεν έχουν τοξικά στοιχεία στον ισολογισμό τους και η κερδοφορία είναι από τις υψηλότερες στην ΕΕ.
Απαντώντας στην κριτική που δέχονται για υπερβολικό δανεισμό από την ΕΚΤ ο κ. Χαρδούβελης είπε ότι δεν υπάρχει υπερβολικός δανεισμός. Οι ελληνικές τράπεζες δανείζονται και αγοράζουν ελληνικά ομόλογα. Όποιος "φωνάζει" στις ελληνικές τράπεζες να ρωτήσει ποιος θα αγόραζε τα ελληνικά ομόλογα, είπε ο κ. Χαρδούβελης.

Μιλώντας στο Συνέδριο ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Αττικής Τρύφων Κολλίντζας είπε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι σε εξαιρετική κατάσταση, σε σχέση με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ακόμη και η αύξηση των επισφαλειών στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα γίνεται με αργούς ρυθμούς και το ζήτημα είναι απόλυτα διαχειρίσιμο, είπε ο κ. Κολλίντζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share