Η Βρετανία κλείνει βάση στη Κύπρο. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Η Βρετανία κλείνει βάση στη Κύπρο.

Στο πλαίσιο των περικοπών αμυντικών δαπανών.
Η Βρετανία πρόκειται να κλείσει τουλάχιστον μία αεροπορική βάση και να υποβαθμίσει τη βάση της στην Κύπρο στο πλαίσιο των σχεδίων για περικοπές των αμυντικών δαπανών, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό κανάλι Channel 4.
Οι περικοπές, οι οποίες ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες, αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, στην...
προσπάθεια να αντιμετωπισθεί μία υπέρβαση δαπανών 6 δισεκατομμυρίων λιρών, κυρίως για την αγορά νέων αεροσκαφών, υποβρυχίων και πλοίων, ενώ αναμένονται και άλλες περικοπές, ανέφερε το Channel 4.

Επικαλέστηκε υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας, ο οποίος δήλωσε πως το υπουργείο αντιμετωπίζει "πραγματικά οικονομικά προβλήματα".

Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε: "Αυτά είναι υποθέσεις, καθώς δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις. Από καιρού εις καιρόν αναθεωρούμε τις δαπάνες μας ώστε να διασφαλισθεί ότι το Αφγανιστάν παραμένει η ύψιστη προτεραιότητα".

"Αν και πρέπει να ληφθούν ορισμένες σκληρές αποφάσεις, κανένα μέτρο δεν θα επηρεάσει την πρώτη γραμμή στο Αφγανιστάν".

Σύμφωνα με το Channel 4, οι περικοπές επρόκειτο να γίνουν πριν από την έκθεση του προσχεδίου προϋπολογισμού αυτή την εβδομάδα, αλλά το υπουργείο Άμυνας δεν κατάφερε να συμφωνήσει σε αυτές εγκαίρως. Δεν είναι σαφές ποια βάση πρόκειται να κλείσει.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να μειώσει κατά το ήμισυ το έλλειμμα του αμυντικού προϋπολογισμού, που έχει εκτιναχθεί στα ύψη, σε περίοδο τεσσάρων χρόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share