Απαγόρευση κυνηγιού.Ναι μεν,αλλά... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Απαγόρευση κυνηγιού.Ναι μεν,αλλά...

Σύγχυση επικρατεί σχετικά με τη χθεσινή απόφαση του ΣΤΕ για προσωρινή απαγόρευση του κυνηγιού σε όλη τη χώρα.Οι Κυνηγοί μέσω της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας τους, διευκρινίζουν θα τηρήσουν την αναστολή του κυνηγιού εφόσον όμως εκπληρωθούν οι νόμιμες διαδικασίες.

Κι αυτό γιατί η απόφαση της αναστολής του κυνηγιού πρέπει να επιδοθεί πρώτα στην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κυρία Κατερίνα Μπατζελή, καθώς η επίμαχη ρυθμιστική απόφαση είχε υπογραφεί από την προηγούμενη ηγεσία του συγκεκριμένου υπουργείου.
Μάλιστα, όπως είθισται, μόλις επιδοθεί η απόφαση, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα προχωρήσει σε... αλλαγή των τροποποιήσεων που έχουν κριθεί παράνομες από το ΣτΕ και θα εκδώσει νέα ρυθμιστική απόφαση, με την οποία επιτρέπεται το κυνήγι.
Ωστόσο, οι αρμοδιότητες για τα δάση και κατ΄ επέκταση για τη θήρα θεωρητικά έχουν περάσει στο νεοσύστατο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).
Κύκλοι όμως του υπουργείου καλά ενημερωμένοι αμφισβητούσαν χθες την υπογραφή σχετικού Προεδρικού Διατάγματος για την ανάληψη των αρμοδιοτήτων αυτών και γι΄ αυτό δεν απέκλειαν να υπάρξει ολιγοήμερο κενό ως την έκδοση πιθανόν νέας υπουργικής απόφασης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πρόθεση του ΥΠΕΚΑ είναι να μη μειωθεί ούτε κατά μία ημέρα η κυνηγετική περίοδος. Για τον λόγο αυτό θα αρχίσει άμεσα η διαβούλευση με εκπροσώπους των περιβαλλοντικών οργανώσεων και των κυνηγών.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της κηνυγετικής ομοσπονδίας κ. Παπαδόδημας επισημαίνει σήμερα στο βήμα ότι «οι λόγοι στους οποίους αναφέρεται το ΣτΕ είναι εύκολο να ικανοποιηθούν. Ελπίζουμε και ευελπιστούμε να εκδοθεί μια καινούργια ρυθμιστική απόφαση». Εάν δεν συμβεί αυτό, ο κ. Παπαδόδημας τονίζει ότι «θα σεβαστούμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης»...

3 σχόλια:

  1. Ας σηκώσουμε πρώτα το ανάστημα μας στους απαταιώνες που μας δηλητηριάζουν εμάς και την φύση με τα βρωμολύμματα τους , ας αντισταθούμε στην αποπνιξία που υπάρχει στα μεγάλα αστικά κέντρα απο τις εξατμίσεις των αρύθμιστων λεοφωρείων,ασ βάλουμε στην φυλακή τους εγκληματίες που καίνε τα δάση και τα ζώα για να δημιουργήσουν οικόπεδα , ας δείξουμε τον ανθρωπισμό μας βάζοντας χέρι σε αυτούς που δημιουργούν 25ήμερες ακίνητες ζωές πουλερικών με τα οποία ταίζουμε τα παιδιά μας, ασ βρούμε 18 εκατομύρια ευρώ που δαπανόνται ετησίως απο τις κυνηγετικές άδειες για την προστασία και την μελέτη του περιβάλλοντος-προσθήκη χιλιάδων πτηνών ετησίως στην πανίδα- ας βρούμε δουλειά και τροφή στους χιλιάδες άνεργους που θα δημιουργηθούν απο την απαγόρευση του κυνηγιού... και αφού τα κάνουμε όλα αυτά μπορούμε να εξαντλήσουμε τον φασιστικό ακτιβισμό μας απαγορεύοντας το κυνήγι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι τουλάχιστον ντροπή ο βολεμένος αστός με την τζιπάρα του κ τα φυσεκλίκια του να μιλάει για "οικολογική" ρύθμιση της πανίδας μέσω του ευγενούς σπορ της καταδίωξης πεινασμένων ζώων κ πουλιών στο κρύο κ σε μια ρημαγμένη ύπαιθρο. Όσο για τις προβληματικές συνθήκες διαβίωσης στα αστικά κέντρα και άλλα ανθρώπινα εγκλήματα δεν νομίζω οτι φταίνε οι φάσσες και τα αγριογούρουνα. ποιοι ακριβώς είναι οι άνεργοι που θα δημιοουργηθούν από την απαγόρευση του κυνηγιού? Δηλαδή αυτοί ως επιτήδευμά τους δηλώνουν κυνηγοί στην φορολογική τους δήλωση? Ή μήπως μιλάμε για τους εμπόρους εξοπλισμού, τους ιδιοκτήτες καταλυμμάτων και τον βενζινά στο προτελευταίο χωριο πριν την Πινδο κ κάθε άλλο βουνο που κάθε Σαββατοκύριακο βεβηλώνεται από sportsmen που δεν μπορουν να χαρούν την φύση με ένα απλό περπάτημα αλλά πρέπει να αποδείξουν την ανωτερώτητα του ανθρώπου με κτηνώδη ισχύ?
    Όταν το κυνήγι θα μπορεί να εξασκηθεί μόνο από τον ταπεινό κάτοικο του χωριού που θα βγεί 1-2 φορες το μήνα και ο ίδιος θα γνωρίζει ποιές είναι κ οι δυνατότητες του τόπου του ώστε να αυτοελέγχει την θύρευση θα μπορούμε να μιλάμε για αειφορική διαχείριση της πανίδας. Μέχρι τότε ας δοκιμάσουν οι φίλοι κυνηγοί να χαρούν κα με άλλους τρόπους την φύση αν αυτή είναι η ανάγκη τους. Κ ίσως δουν κ οι ίδιοι ότι στον σύγχρονο κόσμο μπορείς να βρεις φαί κ χωρις να κυνηγήσεις. Κ αν υπάρχει αμφιβολία για την ποιότητα της τροφής που αγοράζουμε κ τις αστικές συνθήκες ζωής μπορούμε κάλλιστα να γυρίσουμε στο χωριό του παππού ή του προπάππου αφού άλλωστε το 75% του ελληνικού πλυθησμού μέχρι κ πριν 50 χρόνια ήταν μη αστικό. Τότε να δούμε ποιος ξεβολεύεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσον αφορά τα σχετικά με την κυνηγετική δραστηρίοτητα οικονομικά στοιχεία, παραθέτω τον πιο κάτω πίνακα:

    http://2.bp.blogspot.com/_gEqNTd1uc58/SyX0_2-LBiI/AAAAAAAAAKQ/gtalzOJaCPU/s1600-h/engine_feed01_gr.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share