Συμφώνησαν οι εργαζόμενοι - το Λιμάνι Πειραιά στους Κινέζους. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Συμφώνησαν οι εργαζόμενοι - το Λιμάνι Πειραιά στους Κινέζους.

Οι εργαζόμενοι και η ΟΛΠ ΑΕ συμφώνησαν σε βασικά αιτήματα των κινητοποιήσεων - Σήμερα αναμένεται ανακοίνωση από τον πρόεδρο του οργανισμού κ. Γ. Ανωμερίτη.

Σε συμφωνία κατέληξαν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι με τη διοίκηση της ΟΛΠ ΑΕ αναφορικά με σειρά θεμάτων που αποτελούσαν και τα βασικά αιτήματα των κινητοποιήσεών τους, ενώ σήμερα αναμένεται ο πρόεδρος του οργανισμού κ. Γ. Ανωμερίτης να προβεί και σε... σχετικές ανακοινώσεις αναφορικά με τη συμφωνία αυτή. Οπως υπογράμμισε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη αναφερόμενη στην εν λόγω συμφωνία, θα απαιτηθούν νέες ρυθμίσεις νομοθετικού περιεχομένου προκειμένου η συμφωνία αυτή να λάβει σάρκα και οστά, κάτι που θα γίνει άμεσα ώστε να οριστικοποιηθεί και το πλαίσιο των συζητήσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Σχετικά με την παράλληλη συζήτηση που γίνεται μεταξύ της διοίκησης του ΟΛΠ και της ΣΕΠ (Cosco), η κυρία Κατσέλη ανέφερε ότι και ο διάλογος αυτός εξελίσσεται ομαλά και σε σειρά ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν κυρίως τη συγκατοίκηση των δύο μερών υπό το νέο καθεστώς. Σχολιάζοντας τη συμφωνία μεταξύ Cosco και ΟΛΠ και το κατά πόσον αυτή είναι αποδεκτή ή όχι από την κυβέρνηση, η υπουργός επισήμανε ότι αναμφισβήτητα πρόκειται για μια στρατηγική συμφωνία η οποία επιτεύχθηκε στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Κίνας, η αξία της οποίας είναι ξεκάθαρη. Ωστόσο έσπευσε να προσθέσει ότι τη συμφωνία αυτή η παρούσα κυβέρνηση την παρέλαβε από την προηγούμενη και, ενώ αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα και τη δυναμική της, εν τούτοις έχει διαφορετική θέση για τους όρους και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες επιτεύχθηκε.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, η ΣΕΠ (Cosco) αναμένεται εκτός απροόπτου να αρχίσει από σήμερα και επίσημα να διαχειρίζεται πλέον το σύνολο των διαδικασιών κοστολόγησης των υπηρεσιών που παρέχονται από την Προβλήτα ΙΙ, η οποία της έχει παραχωρηθεί βάσει της συμφωνίας ΟΛΠ- Cosco. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από σήμερα η ΣΕΠ ΑΕ θα είναι αυτή που θα τιμολογεί και θα εκδίδει τιμολόγια προς τους συναλλασσόμενους με την Προβλήτα ΙΙ. Οπως είναι γνωστό, οι διαδικασίες αυτές είχαν παγώσει καθώς τις προηγούμενες σχεδόν 60 και πλέον ημέρες είχε ξεκινήσει ένας διάλογος μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ αλλά και ΟΛΠ - ΟΜΥΛΕ, ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήδη η ΣΕΠ ΑΕ έχει αρχίσει να ενημερώνει τους χρήστες των υπηρεσιών της Προβλήτας ΙΙ.

1 σχόλιο:

Bookmark and Share