Ελλάδα: Στην 26η θέση με κριτήριο την ποιότητα ζωής. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Ελλάδα: Στην 26η θέση με κριτήριο την ποιότητα ζωής.

Άνοδος(!) 11 θέσεων την τελευταία χρονιά..

Στην 26η θέση μεταξύ 194 χωρών, από την 37η πέρυσι, κατατάσσεται φέτος η Ελλάδα με κριτήριο την ποιότητα ζωής, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη της ετήσιας έρευνας του διεθνούς περιοδικού «International Living».
Η αξιολόγηση γίνεται βάσει... στοιχείων διεθνών οργανισμών για το κόστος ζωής, τον ελεύθερο χρόνο, τον πολιτισμό, την οικονομία, το περιβάλλον, τις ελευθερίες, τις υπηρεσίες υγείας, τις υποδομές, την ασφάλεια και τις κλιματικές συνθήκες.

Η Ελλάδα παίρνει άριστα στην ασφάλεια, πολύ υψηλό βαθμό στον τομέα ελευθερία (πολιτικά δικαιώματα και ελευθερίες των πολιτών) και στις κλιματικές συνθήκες.

Χαμηλότερα βαθμολογείται στο κόστος διαβίωσης, στην οικονομία, στις υποδομές, στον ελεύθερο χρόνο και στον πολιτισμό. Καλύτερα τα πάμε στο περιβάλλον με 70 πόντους, ενώ στην υγεία παίρνουμε 84 βαθμούς (συνυπολογίζονται η μέση διάρκεια ζωής, το ποσοστό θνησιμότητας των νεογνών, ο αριθμός κλινών στα νοσοκομεία ανά 1.000 κατοίκους κ.ά.).

Η χώρα μας με 72 πόντους (άριστα το 100) ισοβαθμεί με την Αργεντινή, τη Σλοβενία και το Μονακό, ενώ η Γαλλία θεωρείται το καλύτερο μέρος για να ζει κάποιος, αφού έρχεται πρώτη, με 82 βαθμούς, για 5η συνεχή χρονιά. Ακολουθούν Αυστραλία, Ελβετία, Γερμανία και Νέα Ζηλανδία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share