Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Morgan Stanley. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Morgan Stanley.

Οι επαφές του με την κυβέρνηση.
Σε Κίνα-Ινδία το επόμενο διάστημα ο Πρωθυπουργός.

Οι αποκρατικοποιήσεις ύψους 2,5 δισ. ευρώ που προωθεί για φέτος η κυβέρνηση άνοιξαν την όρεξη στους ξένους επενδυτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Morgan Stanley, John Mack, βρίσκεται ήδη από χθες στην Ελλάδα, πραγματοποιώντας επαφές με την... ελληνική κυβέρνηση. Κατά τις ίδιες πηγές, χθες το πρωί συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, όπου παραβρέθηκε και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.
Να σημειωθεί ότι το επόμενο διάστημα ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ταξίδι σε Κίνα και Ινδία συνοδευόμενος από Έλληνες επιχειρηματίες. Πηγές προσκείμενες στο Μαξίμου, σημειώνουν ότι το ταξίδι του πρωθυπουργού θα αποτελέσει ένα είδος άτυπου roadshow για την ελληνική οικονομία.

Ανάλογο ταξίδι θα πραγματοποιήσει και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στις ΗΠΑ, όπου θα εκθέσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας σε ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια.

Πηγές από το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδουν τα σενάρια που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας και τα οποία έκαναν λόγο για πωλήσεις ελληνικών ομολόγων στην Κίνα.


Ειδικότερα, σε σχέση με αυτό το θέμα, το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει τα εξής:

• Η επιτυχής έκδοση του 5ετούς ομολόγου από την Ελληνική Δημοκρατία, την 25/1/2010, αποδεικνύει ότι υπάρχει ζήτηση από τις διεθνείς αγορές για ελληνικά ομόλογα. Η επιτυχής υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας, και των μεγάλων αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση αναμένεται να οδηγήσει και σε καλύτερους όρους δανεισμού.

• Στο πλαίσιο του δανεισμού της χώρας, εντάσσεται και η γεωγραφική διαφοροποίηση των πηγών δανεισμού. Ο Υπουργός Οικονομικών πρόσφατα πραγματοποίησε ταξίδι στο Λονδίνο για συνάντηση με θεσμικούς επενδυτές. Συναντήσεις παρόμοιου είδους συνεχίζονται και στην Αθήνα ενώ θα ακολουθήσουν επισκέψεις στις ΗΠΑ και στην Ασία.

• Διαψεύδεται κατηγορηματικά ότι υπάρχει οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση συμφωνία της Ελληνικής Κυβέρνησης σχετικά με την αγορά χρέους, είτε ελληνικών ομολόγων, είτε Ελληνικών περιουσιακών στοιχείων από επενδυτικά σχήματα στην Κίνα ή αλλού. Επίσης διαψεύδεται κατηγορηματικά ότι υπάρχει οποιαδήποτε εντολή σε επενδυτική τράπεζα να κάνει διαπραγματεύσεις σε αυτή την κατεύθυνση για λογαριασμό της Ελληνικής Κυβέρνησης .

Η ομαλή και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους αποτελεί πρωταρχική προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share