Ποιοί είναι οι πραγματικοί κροίσοι και τα μεγάλα αφεντικά του πλανήτη. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Ποιοί είναι οι πραγματικοί κροίσοι και τα μεγάλα αφεντικά του πλανήτη.

Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό «Forbes», ο Μπιλ Γκρος επικεφαλής της Pimco και ο Νεντ Τζόνσον μαζί με την κόρη του Aμπιγκεϊλ αφεντικά της Fidelity Investments ασκούν τεράστια επιρροή στα πλήθη και με τα επενδυτικά... όπλα που διαθέτουν.

Στα χέρια τους κρατούν την τύχη της παγκόσμιας οικονομίας αλλά και πολλών εθνικών κρατών οι «γκουρού» των ομολόγων και οι μεγάλοι διαχειριστές κεφαλαίων. Σύμφωνα με...το αμερικανικό περιοδικό «Forbes», ο Μπιλ Γκρος επικεφαλής της Pimco και ο Νεντ Τζόνσον μαζί με την κόρη του Aμπιγκεϊλ αφεντικά της Fidelity Investments ασκούν τεράστια επιρροή στα πλήθη και με τα επενδυτικά... όπλα που διαθέτουν αναδεικνύονται σε ρυθμιστές των οικονομικών εξελίξεων. Ως εκ τούτου περιλαμβάνονται στην τελευταία λίστα του περιοδικού με τους ανθρώπους που εκτός από μεγάλη περιουσία έχουν και πολιτική δύναμη.

Στο «τοπ 10» της λίστας, από όπου εκτοπίστηκαν φέτος η βασίλισσα των τοκ σόου Οπρα Γουίνφρεϊ, ο Ρώσος ολιγάρχης Ρομάν Αβράμοβιτς και ο πρίγκιπας Αλαουλίντ μπιν Ταλάλ, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

1. Μπιλ Γκέιτς: Ο σύγχρονος Μίδας

Παρότι η περιουσία του σύγχρονου «Μίδα» συρρικνώθηκε το 2009 κατά 18 δισ. δολάρια, η μετοχή του δημιουργήματός του της Microsoft εκτινάχθηκε σε 12μηνη βάση, χρονικό διάστημα κατά το οποίο η χρηματοικονομική κρίση σάρωνε τα πάντα, κατά 60%, καθώς η εταιρεία κατάφερε να καλύψει τη «χασούρα» από την κυκλοφορία των Vista με την έκδοση των Windows 7. Η περιουσία του ανέρχεται στα 50 δισ. δολάρια.

2. Λι Κα Σινγκ: Ο πλουσιότερος Ασιάτης

Είναι ο μεγαλύτερος διαχειριστής αποθηκευτικών χώρων για κοντέινερ, προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας στο Χονγκ Κονγκ, προμηθευτής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και ακινήτων. Ο πλουσιότερος Ασιάτης βρίσκεται στην ένατη θέση της λίστας Forbes. Οι μετοχές των εταιρειών του Cheung Kong και Hutchison Whampoa έχουν πραγματοποιήσει το τελευταίο 12μηνο ράλι 45% και 54%, αντίστοιχα.


3. Μουκές Αμπανί: Κέρδη 90%... στην κρίση

Μαζί με τον αδελφό του Ανίλ κληρονόμησαν μια τεράστια επιχειρηματική αυτοκρατορία, με τον Μουκές να ελέγχει τον κλάδο ενέργειας και τον Ανίλ να ηγείται στον τραπεζικό και τηλεπικοινωνιακό. Η περιουσία του πλουσιότερου Ινδού αποτιμάται στα 33 δισ. δολάρια. Η μετοχή της εταιρείας του εκτινάχθηκε 90% από τον περασμένο Ιανουάριο.


4. Βαγκίτ Αλεκπέροφ: Το αστέρι της Ρωσίας

Ο Ρώσος Βαγκίτ Αλεκπέροφ, επικεφαλής και μέτοχος του 20% της δεύτερης μεγαλύτερης ανεξάρτητης πετρελαϊκής εταιρείας στον κόσμο Lukoil, με περιουσία ύψους 8 δισ. δολαρίων, βρίσκεται στην τρίτη θέση της λίστας Αζερικής καταγωγής (γεννήθηκε στο Μπακού), αναμφίβολα αποτελεί έναν από τους ολιγάρχες που κινούν τα νήματα στη Ρωσία.


5. Κάρλος Σλιμ Ελού: Ο mr 2% του ΑΕΠ

Ο Μεξικανός μεγιστάνας Κάρλος Σλιμ Ελού, του οποίου η περιουσία ανέρχεται στο 2% του ΑΕΠ της χώρας του (ήτοι 35 δισ. δολάρια) θεωρείται από το περιοδικό «Forbes» ο τέταρτος ισχυρότερος άνθρωπος στον πλανήτη. Είναι μεταξύ άλλων το αφεντικό της America Movil, ενώ εκτός από τις φιλανθρωπίες ασχολείται επίσης με πρότζεκτ που έχουν ως στόχο να βελτιωθούν οι δρόμοι, οι ενεργειακές υποδομές και το δίκτυο ύδρευσης του Μεξικού.



ΟΙ ΚΡΟΙΣΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Στις μέρες μας πολιτική και μπίζνες αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία. Ετσι ακόμη και πρώην πρωθυπουργοί κρατών, όταν έληξε η θητεία τους, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε επιχειρήσεις, όπως ο βρετανός Τ. Μπλερ και ο ισπανός Μ. Αθνάρ, ενώ πολλοί δισεκατομμυριούχοι κάνουν καριέρα στην πολιτική με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Μπερλουσκόνι.



ΜΑΪΚΛ ΜΠΛΟΥΜΠΕΡΓΚ 17,5 δισ. $

Είναι η περιουσία του ισχυρότερου μεγιστάνα, σύμφωνα με το «Forbes», μιας και ως δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ηγείται της παγκόσμια πρωτεύουσας των οικονομικών, των μίντια και της μόδας.



ΣΙΛΒΙΟ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ 10 δισ. $

Είναι η περιουσία του Ιταλού πρωθυπουργού, μεγιστάνα του τραπεζικού κλάδου και ιδιοκτήτη 3 δικτύων τηλεόρασης (ελέγχει άλλα τρία), έντυπου Τύπου, διαφημιστικών εταιρειών και της Μίλαν.



ΣΑΑΝΤ ΧΑΡΙΡΙ 1,4 δισ. $

Είναι η περιουσία του πρωθυπουργού του Λιβάνου και κληρονόμου του οικονομικού γίγαντα Saudi Oger (real estate), ο οποίος ελέγχει ακόμη κατασκευαστικές και τηλεπικοινωνιακές εταιρείες.



ΓΟΥΟΡΕΝ ΜΠΑΦΕΤ 37 δισ. $

Είναι η περιουσία του μεγαλοεπενδυτή και αφεντικού της Berkshire Hathaway. Ο 78χρονος «μάγος της Ομάχα» βρίσκεται στην έκτη θέση της λίστας «Forbes».



ΜΠΙΛ ΓΚΡΟΣ 1 τρισ. $

Διαχειρίζεται ο διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερου στον κόσμο fund για τίτλους σταθερού εισοδήματος, του γνωστού Ρimco, ο οποίος παίζει τα ρέστα του στο αμερικανικά ομόλογα.



Νεντ και Αμπιγκέιλ Τζόνσον 4,5 τρισ. $

Ποσό ίσο με το 22% του αμερικάνικου ΑΕΠ το 2008, διαχειρίζονται οι επικεφαλείς της Fidelity Investments, της «νούμερο 1» εταιρείας αμοιβαίων κεφαλαίων των ΗΠΑ.



ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ-ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ


Σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes», επικεφαλής μεγάλων funds όπως ο Μπιλ Γκρος της Pimco και ο Νεντ Τζόνσον μαζί με την κόρη του Aμπιγκεϊλ της Fidelity Investments, αλλά και μεγαλοεπενδυτές, όπως ο Γουόρεν Μπάφετ, ασκούν τεράστια επιρροή στα πλήθη καθώς έχουν αναδειχθεί σε ρυθμιστές των οικονομικών εξελίξεων.Ημερησία.

3 σχόλια:

  1. Οι οικογένειες Ρόκφελερ και Ρόθτσιλντ παραμένουν στην αφάνεια,έτσι;Και οι δυο μαζί,έχουν πολλά τρις...Αυτοί ελέγχουν το κόσμο,αυτό είναι γνωστό.Οι άλλοι είναι για τα μάτια του κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του μεγιστάνα των ΜΜΕ Rupert Murdoch, είναι και η ικανότητά του να αντιμετωπίζει επιτυχώς την αποτυχία. Η εταιρία News Corp που διευθύνει, καταφέρνει σχεδόν πάντοτε, να μην συνδέεται με οποιαδήποτε επιχειρηματική αποτυχία. Μερικές φορές ο Murdoch καταφέρνει απλά και μόνο να διαχειρίζεται την όποια αποτυχία. Τρανταχτό παράδειγμα αποτελούν οι εφημερίδες Times of London και New York Post, που στα τελευταία 30 χρόνια του προσφέρουν μόνο χασούρα. Άλλες φορές καταφέρνει και ξεφορτώνεται τις προβληματικές επιχειρήσεις, όπως έκανε με την DirecTV, την οποία και πούλησε μετά από προσπάθειες έξι χρόνων για να την αποκτήσει. Πολλές φορές κάνει μαγικά, και «εξαφανίζει» τα προβλήματα, όπως έκανε με τις περισσότερες επενδύσεις του στο διαδίκτυο, που πλέον κανένας δεν θυμάται . Ο σκοπός του φαίνεται να μην είναι το να μη τη πατήσει, αλλά αν μη καταλάβουν οι άλλοι πως την πάτησε.

    Με αυτό το σκεπτικό, το εγχείρημα του MySpace μοιάζει με αληθινή πρόκληση. Ήδη ο Murdoch απέλυσε δυο μεγαλοδιευθυντές του. Τόσο τον ιδρυτή της εφαρμογής Chris DeWolfe όσο και τον αντικαταστάτη του Owen Van Natta. Αντ`αυτών, προσέλαβε τον μέχρι πρότινος επικεφαλής του AOL, αλλά τα προβλήματα παραμένουν.

    Το 2007 η News Corp προχώρησε σε προκαταρκτική συμφωνία με τη Yahoo, βάσει της οποίας το MySpace θα πουλιόταν για $25 δισεκατομμύρια! Σήμερα όλοι πιστεύουν πως το MySpace δεν αξίζει περισσότερο από τα $580 εκατομμύρια με τα οποία αγοράστηκε από τον Murdoch. Τουλάχιστον ο μεγιστάνας δεν έχασε τα λεφτά του. Το MySpace αποτελεί σήμερα τον κυριότερο πονοκέφαλο του Murdoch. Και τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται, καθώς το έχει αναλάβει η σύζυγός του, για την οποία κυκλοφορούν φήμες πως διατηρεί και παράλληλο εξωσυζυγικό δεσμό με τον πρώην διευθυντή Chris DeWolfe. Υπήρχαν εποχές που οι μετοχές της News Corp πήραν μεγάλη αξία λόγω ακριβώς του MySpace. Πολλοί μάλιστα αναθεώρησαν τις αρνητικές τους απόψεις για τον Murdoch, θεωρώντας τον ακόμη και ως ιδιοφυΐα. Και μετά, από το πουθενά, εμφανίστηκε το Facebook, το οποίο ξεπέρασε αμέσως το MySpace, προκαλώντας αναστάτωση και αϋπνίες στον Murdoch. Η ανάγκη για μια καλύτερη, γρηγορότερη και εξυπνότερη διαδικτυακή τεχνολογία, ήταν κάτι που ο ηλικιωμένος και τσιγκούνης εκατομμυριούχος δεν μπορούσε να αντιληφτεί. Ίσως να μπορέσει και πάλι να κάνει τα μαγικά του και να εξαφανίσει το πρόβλημα. Όπως όμως όλα δείχνουν, αυτή τη φορά βρήκε το δάσκαλό του. Κάτι έχει αυτό το ρημάδι το ίντερνετ που ο Murdoch δεν μπορεί να δαμάσει. Πρόκειται δηλαδή για ένα αγώνα θανάτου.

    Michael Wolff (twitter)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mόνο οι Νεντ και Αμπιγκέιλ Τζόνσον

    έχουν 10 φορές περισσότερα χρήματα απ΄το Ελληνικό χρέος!!!

    Ποια εθνική κυριαρχία και κολοκύθια τούμπανα





    -χρέος ελλάδας 300 δις ευρω

    -περιουσια των τζόνσον 4,5 τρισ. δολλάρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share