Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα τελωνεία στη βόρεια Ελλάδα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα τελωνεία στη βόρεια Ελλάδα.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα, πρώτη ημέρα της τριήμερης απεργιακής κινητοποίησης, που είχε εξαγγείλει η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος, τα τελωνεία σε μεθοριακούς σταθμούς, λιμάνια, αεροδρόμια και διυλιστήρια, στη βόρεια Ελλάδα.
Η συμμετοχή των...
τελωνειακών υπαλλήλων στην κινητοποίηση είναι σχεδόν καθολική, «σε ποσοστά μεγαλύτερα του 90%», σύμφωνα με εκπρόσωπο της Τελωνειακής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης. Εκτελωνισμοί προϊόντων γίνονται μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, όπως αυτές προβλέπονται από το νόμο (στρατιωτικά εφόδια, υγειονομικό υλικό, καύσιμα για τις ανάγκες των νοσοκομείων και των μέσων μαζικής μεταφοράς και εμπορεύματα πρώτης ανάγκης).

«Υπάρχει καθολική συμμετοχή. Όμως, άλλο απεργία και άλλο αναισθησία. Φυσικά, υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα άρρωστοι άνθρωποι, που προφανώς αντιμετωπίζονται διαφορετικά», ανέφερε υπάλληλος που εργάζεται στο τελωνείο των Ευζώνων, στα σύνορα με την ΠΓΔΜ.

Στους μεθοριακούς σταθμούς, όπως για παράδειγμα σε εκείνον της Κρυσταλλοπηγής, στα ελληνοαλβανικά σύνορα, υπάρχουν και πολίτες που επιλέγουν να περάσουν τα σύνορα πεζή. Πρόβλεψη για τη διέλευση των τουριστικών λεωφορείων - με σχετική καθυστέρηση από 1 έως 2 ώρες - έχει ληφθεί στο τελωνείο των Κήπων, στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Κλειστός, εξάλλου, παραμένει ο μεθοριακός σταθμός των Καστανέων, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, εξαιτίας των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η άνοδος της στάθμης των υδάτων του ποταμού Έβρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share