Νέα δεδομένα για την επέμβαση της αστυνομίας στο ΑΠΘ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Νέα δεδομένα για την επέμβαση της αστυνομίας στο ΑΠΘ.

Με αποφάσεις της Συγκλήτου του ιδρύματος η αστυνομία στο εξής θα επεμβαίνει άμεσα σε περιπτώσεις που συντρέχουν τα εξής:

-όταν οι υπάλληλοι φύλαξης του ΑΠΘ δέχονται, εν ώρα υπηρεσίας, απειλή ή επίθεση,
-όταν επιχειρείται καταστροφή των μέσων οριοθέτησης και φύλαξης εισόδου και εξόδου του Πανεπιστημίου,
-όταν...κουκουλοφόροι, με λοστούς, πέτρες κι άλλα αντικείμενα επιδίδονται σε καταστροφές, σε χώρους του Ιδρύματος, απειλώντας τη σωματική ακεραιότητα φοιτητών και υπαλλήλων του.

Tα νέα δεδομένα στην προοπτική εισόδου των αστυνομικών δυνάμεων σε χώρους εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) διαμορφώνουν οι δύο αποφάσεις, που έλαβε κατά το προηγούμενο διάστημα η Σύγκλητος του Ιδρύματος, οι οποίες προβλέπουν τη συνδρομή δημόσιας δύναμης, όταν απειλούνται οι άνθρωποι και οι υποδομές του Πανεπιστημίου.
Όλες οι παραπάνω περιπτώσεις αναφέρονται στις συγκεκριμένες αποφάσεις (2804/25-6-2008 και 2820/23-12-2009).
Όπως έγινε γνωστό, οι πρυτανικές αρχές έκριναν, κατά τη χθεσινή μέρα, ότι συνέτρεχαν οι παραπάνω προϋποθέσεις και ως εκ τούτου ζήτησαν την επέμβαση των αστυνομικών αρχών, η οποία έγινε παρουσία εισαγγελέα.
Της επέμβασης προηγήθηκαν διαδοχικές τηλεφωνικές επαφές μεταξύ του πρύτανη του ΑΠΘ, Αναστάσιου Μάνθου, του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Στις τάξεις των αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών, υπήρχε ετοιμότητα για ενδεχόμενη είσοδο των δυνάμεων ασφαλείας στο Πανεπιστήμιο.
Ήδη, από τα μέσα Ιανουαρίου, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παπαγεωργίου, κάνοντας επίκληση στις δύο πάγιες αποφάσεις της Συγκλήτου του ΑΠΘ, απέστειλε εμπιστευτικό έγγραφο προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή και οκτώ εισαγγελείς Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με το οποίο τούς ζήτησε να είναι σε ετοιμότητα, εφόσον υπάρξει σχετικό αίτημα των πρυτανικών αρχών.






εξπρες



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share