Ανησυχία στο Δημόσιο μετά τη δήλωση Θ.Πάγκαλου - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Ανησυχία στο Δημόσιο μετά τη δήλωση Θ.Πάγκαλου

περί μονιμότητας.

Αποκαλυπτικός για τα κυβερνητικά μέτρα και τη μονιμότητα στο Δημόσιο ήταν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος σε πρωινή τηλεοπτική του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.
Η δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, έχει κάνει αίσθηση, όχι μόνο για την ύπαρξη σκέψης περί κατάργησης της μονιμότητας, αλλά επειδή... έχει έχει βρεθεί και ο τρόπος να ξεπεραστεί το σχετικό άρθρο του Συντάγματος, που εξασφαλίζει την μονιμότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων. "Η μονιμότητα στο Δημόσιο ισχύει όσο υπάρχουν θέσεις. Αν μια θέση καταργηθεί τότε εννοείται ότι παύει να ισχύει και η έννοια της μονιμότητας" είπε, αν και διευκρίνισε ότι αυτό ισχύει για πολύ μικρό αριθμό εργαζομένων.
Απέφυγε πάντως να σχολιάσει την πιθανότητα περικοπής του 14ου μισθού, και είπε ότι "δεν έχει συζητηθεί μέχρι σήμερα στην κυβέρνηση".Ο κ, Πάγκαλος, τάχθηκε υπέρ της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την διερεύνηση των αιτιών για την κατάσταση της οικονομίας, προσθέτοντας ότι εάν διαπιστωθεί η ποινική ευθύνη κάποιου αυτός θα πρέπει να πάει φυλακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share