Γ. Παπανδρέου: - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Γ. Παπανδρέου:

"..γίνεται λόγος για κατάργηση του 14ου μισθού, όμως ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να μην μπορούμε να πληρώσουμε ούτε τον 5ο, ούτε τον 6.."

Για "πόλεμο" απέναντι στη χώρα μας έκανε λόγο ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να ζητήσει από τους δημοσίους υπαλλήλους να περάσουν με λιγότερα.
Ο Γ. Παπανδρέου, αναφέροντας με...πολύ γλαφυρό τρόπο την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι μπορεί να γίνεται λόγος για κατάργηση του 14ου μισθού, όμως ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να μην μπορούμε να πληρώσουμε ούτε τον 5ο, ούτε τον 6ο.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην έλλειψη αξιοπιστίας των Ευρωπαίων εταίρων μας και των παραγόντων των διεθνών αγορών, αναφορικά με την ικανότητα της χώρας μας να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να δείξει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που "κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση" και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη προς τη χώρα.
«Αν δεν πάρουμε τα μέτρα θα κινδυνεύουμε να μην έχουμε να πληρώσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν τώρα θα σηματοδοτούν ανατροπή της μέχρι τώρα κατάστασης της χώρας μας. Μάλιστα, σε πρώτη θέση στις προτεραιότητες της κυβέρνησης έθεσε την αντιμετώπιση του προβλήματος της ασφυξίας των πληρωμών.
Επιπλέον, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο γεγονός της εκτίναξης του κόστους δανεισμού, τοποθετώντας το στην «πληγή» που αποτελεί για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Έκανε σαφή αναφορά στους κερδοσκόπους που έχουν «επιτεθεί» στη χώρα μας, για το οποίο όμως είμαστε και εμείς υπεύθυνοι. «Αν δεν καταφέρουμε να δανειστούμε με ίδιους όρους, οι συνέπειες θα είναι κάτι παραπάνω από καταστροφικές, πρέπει να αποτρέψουμε αυτήν την καταστροφή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι θα ήταν καταστροφικό να μην μπορέσει η χώρα να δανειστεί με τους ίδιους όρους που δανείζονται όλες οι χώρες της ΕΕ, ενώ απαντώντας σε εκείνους που φοβούνται περαιτέρω ύφεση από τη λήψη νέων μέτρων είπε: εκείνο που δεν απειλεί δεν είναι η ύφεση, αλλά η αδυναμία δανεισμού, η στάση πληρωμών.

Πρέπει να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις που σε πολλές περιπτώσεις αδικούν, αλλά αυτό δεν είναι επιλογή, είναι αναγκαιότητα, επισήμανε. Υπογράμμισε, δε, πως η λήψη επιπλέον μέτρων είναι αναγκαία, παρ' όλο που ήδη έχουν ληφθεί κάποια, τα οποία μάλιστα εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Πρέπει να ληφθούν και άλλα, για να κερδίσουμε τη στήριξη των εταίρων μας, οι οποίοι πρέπει κι αυτοί να πείσουν τους δικούς τους πολίτες, τους οποίους υποβάλουν σε θυσίες», τόνισε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share