Κατά 20% μειώθηκαν οι βιοτεχνίες ένδυσης στη Θεσσαλονίκη. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Κατά 20% μειώθηκαν οι βιοτεχνίες ένδυσης στη Θεσσαλονίκη.

Συνεχίζεται ακάθεκτη η συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας στη Β.Ελλάδα.

Δυο βιοτεχνίες κλείνουν και μία ανοίγει στον κλάδο της ένδυσης στον Νομό Θεσσαλονίκης εξαιτίας της κρίσης. Το 2009 είχαμε 259 διαγραφές από το επιμελητήριο μας, μόνο 108 νέες βιοτεχνίες ενεγράφησαν. Το δυναμικό μας μειώθηκε, δηλαδή, κατά 20% τον τελευταίο χρόνο»,
όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Μαγόπουλος, στη...συνέντευξη Tύπου που δόθηκε με αφορμή την επίδειξη μόδας που διοργανώνει το Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Σωματείο Βιοτεχνών Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μαγόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να στηρίξει τους βιοτέχνες, λαμβάνοντας μέτρα που θα διευκολύνουν τον κλάδο, ώστε να μη χαθεί το «οξυγόνο» της ελληνικής οικονομίας.

Η επίδειξη μόδας έχει ως στόχο να καταστεί η Θεσσαλονίκη μητρόπολη της μόδας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και να προβληθούν οι Θεσσαλονικείς σχεδιαστές που θα παρουσιάσουν μοναδικές δημιουργίες για το καλοκαίρι του 2010. Oπως ανέφερε η πρόεδρος του Σωματείου Βιοτεχνών Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων Θεσσαλονίκης, Αναστασία Βαβούρα, από τα 130 περίπου μέλη που απαριθμεί το σωματείο στην επίδειξη θα συμμετάσχουν πάνω από 50.

Στη μεγάλη πασαρέλα, πενήντα μέτρων που θα στηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους, από το ύψος της Μητροπόλεως ως την παραλία, είκοσι πέντε μοντέλα θα παρουσιάσουν γυναικεία και αντρικά ενδύματα διά χειρός Θεσσαλονικέων σχεδιαστών.

Η επίδειξη θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2010 και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου και της Nομαρχίας Θεσσαλονίκης. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η εταιρία European Event Management.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share