Πήραν τον νόμο στα χέρια τους. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Πήραν τον νόμο στα χέρια τους.

Κάτοικοι της Κατερίνης πήραν τον νόμο στα χέρια τους και υποκαθιστώντας τη δημοτική αρχή οργάνωσαν συνεργείο, ξηλώνοντας οι ίδιοι δεκάδες παράνομες διαφημιστικές πινακίδες από την είσοδο της πόλης.

Η συμβολική κίνηση οργανώθηκε από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας «Ο Τόπος Μου», επτά μέλη της οποίας «ξήλωσαν» περίπου 30 διαφημιστικές πινακίδες και δεκάδες αφίσες από τις κολόνες που είχαν κατακλύσει τη βόρεια είσοδο της Κατερίνης. Οι πινακίδες φορτώθηκαν σε...τρέιλερ που ανήκει σε μέλος της Κίνησης και παραδόθηκαν στη συνέχεια στις αποθήκες της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου, οι υπεύθυνοι της οποίας αιφνιδιάστηκαν από την πρωτοβουλία. Με πρόσφατη ανακοίνωσή του, ο Δήμος Κατερίνης καλούσε όσους είχαν τοποθετήσει διαφημιστικές πινακίδες κατά παράβαση του άρθρου 11 του νόμου 2696/99 στα όριά του, να τις απομακρύνουν με δικά τους μέσα έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας, που παρακολουθούσαν στενά την κατάσταση, φωτογραφίζοντας και καταγράφοντας τις πινακίδες, παρατήρησαν πως δεν άλλαξε απολύτως τίποτα, και αποφάσισαν να αναλάβουν δράση. Σε ανακοίνωσή τους, επικαλούνται τον νόμο, σύμφωνα με τον οποίο οι πινακίδες που τοποθετούνται σε δημοτικούς, κοινοτικούς ή κοινόχρηστους χώρους που δεν καθορίστηκαν για την προβολή υπαίθριας διαφήμισης, θεωρούνται ρύποι και απομακρύνονται άμεσα και χωρίς έκδοση απόφασης, καθώς και εγκύκλιο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νικ. Μαύρου, σύμφωνα με την οποία η τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων στο οδικό δίκτυο της χώρας αποτελεί διαρκές έγκλημα, καθώς τελείται όχι μόνο τη στιγμή της τοποθέτησης, αλλά όσο διατηρείται η παράνομη κατάσταση, η οποία προσβάλλει το έννομο αγαθό της ασφάλειας οδηγών και πεζών.Enet.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share