Συνεχίζονται με απόφαση της νομαρχίας οι μετακινήσεις μαθητών στα σχολεία με λεωφορεία. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Συνεχίζονται με απόφαση της νομαρχίας οι μετακινήσεις μαθητών στα σχολεία με λεωφορεία.

Κανονικά θα συνεχιστεί η μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης, με λεωφορεία ταξιδιωτικών γραφείων που θα μισθώσει με ευθύνη της η νομαρχία, καθώς εκκρεμεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Το Ελεγκτικό Συνέδριο συνεδρίασε σήμερα, προκειμένου να...εξετάσει τη νομιμότητα των συμβάσεων που ανέθεσε η νομαρχία στα ταξιδιωτικά γραφεία για τη μετακίνηση μαθητών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στα σχολεία τους, λόγω αποστάσεων, ωστόσο, η σχετική απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα. Οι συμβάσεις των λεωφορειούχων έληξαν το Φεβρουάριο και δεν ανανεώθηκαν, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ενέκρινε την απαιτούμενη δαπάνη, παρ’ όλο που το υπουργείο Παιδείας έδωσε τις πιστώσεις.

Η νομαρχία Θεσσαλονίκης προχώρησε σε εξωσυμβατική ανάθεση με τα ταξιδιωτικά γραφεία, μέχρι τις 10 Μαρτίου, προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα με τις μετακινήσεις χιλιάδων μαθητών, ενώ με εκ νέου απόφασή της σήμερα παρατείνει την προσωρινή αυτή λύση, έως ότου ανακοινωθεί η απόφαση του Συνεδρίου. «Με ευθύνη του νομάρχη αποφασίσαμε να συνεχιστούν τα δρομολόγια των λεωφορείων για τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους. Εάν η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι θετική, τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα, καθώς τα δρομολόγια θα συνεχιστούν κανονικά. Εάν όμως είναι αρνητική, τότε η νομαρχία δεν θα μπορεί να καλύψει τη δαπάνη αυτή μέχρι το τέλος της χρονιάς, και προφανώς θα δημιουργηθεί πρόβλημα», ανέφερε ο εντεταλμένος σύμβουλος της νομαρχίας, Γιώργος Τσαμασλής.

Σήμερα, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Περαίας πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Θερμαϊκού, καθώς εδώ και δύο μέρες τα 250 παιδιά του σχολείου που μεταφέρονταν με λεωφορεία στο σχολείο, έπρεπε να διανύσουν πεζή μία απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, εξαιτίας του κενού που δημιουργήθηκε, εν αναμονή της απόφασης για την ανανέωση των συμβάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share