Έντονο παρασκήνιο ενόψει της Συνόδου. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Έντονο παρασκήνιο ενόψει της Συνόδου.

Έντονες διαβουλεύσεις στους κόλπους των 27, για την παροχή ή μη βοήθειας στη χώρα μας, στην τελική ευθεία για την Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής,με την Καγκελάριο της Γερμανίας να εμμένει στις θέσεις της.
Ο...πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, δήλωσε την Τρίτη ότι η χορήγηση ενός πιθανού "πακέτου" βοήθειας της ευρωζώνης προς την Ελλάδα δεν θα συνιστούσε "σχέδιο διάσωσης" της χώρας. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα Financial Times ο Μπαρόζο είπε επίσης ότι είναι αισιόδοξος ότι θα κερδίσει τη γερμανική υποστήριξη για την επίτευξη συμφωνίας.
"Δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου, το θέμα χρηματοδοτικής βοήθειας προς την Ελλάδα", τόνισε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος. Να μιμηθούν το παράδειγμα της Γερμανίας που διασφάλισε την ανταγωνιστικότητά της, χάρη σε επώδυνες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, κάλεσε τις χώρες της Ευρωζώνης ο πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ και πιθανός διάδοχος του Ζαν Κλοντ Τρισέ , Άξελ Βέμπερ.

Δεν τίθεται θέμα να αφήσουμε μόνη της την Ελλάδα στη μέση του πολέμου», δήλωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Σε περίπτωση που εγκριθεί από την ΕΕ μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας, αυτός δεν θα έχει τη μορφή παροχής επιχορήγησης ή δωρεάς προς την Ελλάδα δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ Άννυς Ποδηματά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share