Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε πρόγευμα με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε πρόγευμα με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης.

Σε λίγο στην Άγκυρα.

Σε πρόγευμα εργασίας με τον αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως και Υπουργό Προεδρίας Μπουλέντ Αρίντς θα παρακαθίσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε λίγη ώρα.Ο κ.Αρίντς έχει προσκαλέσει στο πρόγευμα τους...θρησκευτικούς ηγέτες των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων και ορισμένα λαϊκά στελέχη των μειονοτήτων.

Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της πολιτικής που εγκαινιάσθηκε στις συναντήσεις που έγιναν στις 15 Αυγούστου 2009 στην Πρίγκηπο με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πέντε μέλη της τουρκικής κυβέρνησης.

Από τότε έγινε μία ακόμα παρόμοια συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας και αρμόδιο για τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς.

Στις 12 Φεβρουαρίου,στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών υπό τον Πρέσβη Βολκάν Μποζκίρ συναντήθηκαν στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την ΕΕ με εκπροσώπους των μειονοτήτων.

Οι συναντήσεις αυτές χαρακτηρίζονται ως "ιστορικά άλματα", αφού αλλάζουν ριζικά την στάση της Τουρκική κυβέρνησης,αλλά και της τουρκικής κοινωνίας απέναντι στις μειονότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share