Δικαίωμα στον πρωθυπουργό για απευθείας αναθέσεις υπηρεσιών.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Δικαίωμα στον πρωθυπουργό για απευθείας αναθέσεις υπηρεσιών..

Mε απόφαση του πρωθυπουργού θα μπορεί να ανατίθεται απευθείας σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα η παροχή υπηρεσιών ή η εκπόνηση μελετών ενώ θα μπορεί να συγκροτεί επιτροπές ή ομάδες εργασίας.
Αυτό προβλέπει προσθήκη του υπουργού Εσωτερικών Γ. Ραγκούση στο νομοσχέδιο για το νέο σύστημα επιλογής... διευθυντών στο Δημόσιο, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.
Η αρμοδιότητα αυτή ανατίθεται στον πρωθυπουργό για θέματα κατεπείγουσας και μείζονος εθνικής σημασίας, ενώ όλες οι υπηρεσίες του δημόσιου τομέα έχουν την υποχρέωση να παρέχουν στους Eλληνες ή ξένους ειδικούς επιστήμονες, επιτροπές ή ομάδες εργασίας κάθε πληροφορία και στοιχείο που ζητείται. Αν το θέμα είναι κρατικό απόρρητο ή εμπιστευτικό, η παραπάνω υποχρέωση εξαρτάται από προηγούμενη γραπτή έγκριση του πρωθυπουργού. Επίσης, με κοινή απόφαση του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών καθορίζεται η αμοιβή των μελών των επιτροπών.
Εξάλλου, ενημερώνοντας ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για το νομοσχέδιο, που αφορά το σύστημα επιλογής προϊσταμένων οργανικών μονάδων με αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια - Σύσταση Ειδικού Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων (ΕΙΣΕΠ), τόνισε: «Η κυβέρνηση προτείνει την υιοθέτηση ενός νέου αξιοκρατικού συστήματος επιλογής και αξιολόγησης προϊσταμένων των οργανικών μονάδων. Αυτή η πρωτοβουλία αναλαμβάνεται γιατί σήμερα όσοι κατέχουν αυτές τις θέσεις είναι μέσα από διαδικασίες που δεν έχουν το τεκμήριο της αξιοκρατίας, της αντικειμενικότητας και της διαφάνειας. Πρόκειται για μία μεγάλη τομή στη δημόσια διοίκηση, μία οριακή στιγμή».εξπρες.

1 σχόλιο:

  1. τι ειναι αυτο?http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/03/blog-post_2344.html
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ και οχι να τους ΚΡΥΒΟΥΜΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share