Νέο σεξουαλικό σκάνδαλο ταράσσει το Βατικανό. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Νέο σεξουαλικό σκάνδαλο ταράσσει το Βατικανό.

Ο Πάπας Βενέδικτος XVI φαίνεται να έχει εμπλακεί σε ένα σεξουαλικό σκάνδαλο που προκαλεί όχι μόνο συζητήσεις αλλά και έντονη ντροπή..

Όπως έχει προκύψει, ένα μέλος του άμεσου προσωπικού του , είναι αναμεμιγμένο σε κύκλωμα ανδρικής πορνείας, στο οποίο...συμμετέχει και ένας χορωδός της εκκλησίας του Αγίου Πέτρου. Το σκάνδαλο ήρθε στην επιφάνεια τη περασμένη Παρασκευή όταν αποκαλύφτηκε πως ο 29χρονος χορωδός Thomas Chinedu Ehiem, απολύθηκε, διότι φέρεται να μεσολαβούσε για ραντεβού ανδρών πορνών με ομοφυλόφιλους κληρικούς.
Ένας από τους πελάτες ήταν και ο Angelo Balducci, που υπηρετεί στο Αποστολικό Παλάτι του Βατικανού, και ο οποίος είχε διαπραγματευτεί με τον Νιγηριανό Chinedu Ehiem, προκειμένου να συνευρεθεί με πληρωμένους εραστές.

Οι λεπτομέρειες της αποκάλυψης του σκανδάλου θυμίζουν μυθιστόρημα, μιας και οι αστυνομικοί του Βατικανού είχαν καταφέρει να υποκλέψουν ενοχοποιητικές τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ των πρωταγωνιστών της ιστορίας. Ο Balducci, που είναι παράλληλα και ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος της Ιταλίας, ήταν ήδη υπό παρακολούθηση για ζητήματα διαφθοράς. Οι παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών του συνομιλιών αφορούσαν σε υποθέσεις ανάθεσης δημοσίων έργων. Για την υπόθεση αυτή, ο Balducci συνελήφθη την 10/2/10 ενώ η εμπλοκή του στην υπόθεση ανδρικής πορνείας αναδύθηκε λίγο αργότερα.

Οι συνομιλίες που υποκλάπηκαν αποδεικνύουν πως για μια περίοδο 5 μηνών μέσα στο 2008, ο Νιγηριανός χορωδός προμήθευσε περισσότερους από 10 εραστές στον Balducci, μεταξύ αυτών και «δυο μαύρα αγόρια από τη Κούβα», ένα πρώην μοντέλο από τη Νάπολη, καθώς και ένας παίκτης του ράγκμπι από τη Ρώμη! Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν αποκαλυφτεί, ένας από τους πληρωμένους εραστές σπούδαζε μάλιστα, για να γίνει ιερέας. Σε μια συγκεκριμένη συνομιλία του περασμένου Ιανουαρίου, ο Balducci ρωτάει τον Ehiem: «Τι ώρα θα πρέπει να γυρίσει στην ιερατική σχολή;».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ρωμαιοκαθολική εκκλησία έχει σημαδευτεί από ντροπιαστικά σεξουαλικά σκάνδαλα. Τα πρόσφατα χρόνια μάλιστα, έχουν έρθει στο φως διάφορα σκάνδαλα που αφορούσαν σε παιδεραστία ιερέων στην Ιρλανδία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ.Το 2007, το Βατικανό έθεσε σε διαθεσιμότητα έναν ανώτατο αξιωματούχο του, ο οποίος βιντεοσκοπήθηκε την ώρα που έκανε άσεμνες προτάσεις σε έναν νεαρό μέσα στο γραφείο του…
The First Post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share