Ο τρομοκράτης με το ξεχωριστό προφίλ.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Ο τρομοκράτης με το ξεχωριστό προφίλ..

Παιδί αστικής οικογένειας, με διευθυντική θέση στην εταιρεία που δούλευε, με γονείς γιατρούς και θείο πρώην βουλευτή της ΝΔ, δεν έκρυβε τις σχέσεις του με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Οι οικείοι του θεωρούσαν ωστόσο ότι η δράση του περιοριζόταν σε διαδηλώσεις...

Ο νεκρός ήταν μάλιστα “γείτονας” της ΓΑΔΑ. Έμενε πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, πίσω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, ωστόσο ποτέ δεν... είχε κινήσει υποψίες.

Ο Λάμπρος Φούντας, ο οποίος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών σε ανταλλαγή πυροβολισμών στη Δάφνη, καταγόταν από την Αιτωλοακαρνανία. Ο πατέρας του είναι απόστρατος στρατιωτικός γιατρός και είχε διατελέσει διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.

Στο μεταξύ, σε συναγερμό έχει τεθεί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, μετά τη συμπλοκή στη Δάφνη που οδήγησε στο θάνατο του Λάμπρου Φούντα. Τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής που θεωρούν ότι ο νεκρός είχε άμεση σχέση με την τρομοκρατία πραγματοποιούν τώρα ενδελεχείς έρευνες σε δεκάδες «ορφανά» ευρήματα από τρομοκρατικές επιθέσεις, σε δακτυλικά αποτυπώματα και DNA.

Μάλιστα οι έρευνες δεν περιορίζονται μόνο από το 2003 και μετά, οπότε και εμφανίστηκαν για πρώτη φορά ο Επαναστατικός Αγώνας και η Σέχτα Επαναστατών, αλλά πολύ πιο πριν, αναζητώντας δεσμούς ακόμα και με τη 17Ν.

Την Παρασκευή το απόγευμα άνδρες της αντιτρομοκρατικής έκαναν φύλλο και φτερό οικία στην Κόρινθο που ανήκει σε στενούς φίλους του Φούντα, τους οποίους και προσήγαγε στην ασφάλεια για κατάθεση. Επίσης στη ΓΑΔΑ κατέθεσε και 30χρονη, στενή φίλη του νεκρού, η οποία ανήκει επίσης στον αντιεξουσιαστικό χώρο, μένει στα Εξάρχεια και πολλές φορές είχε φιλοξενηθεί στο σπίτι του Φούντα στους Αμπελόκηπους.

Παράλληλα, ερευνώνται δύο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στο σπίτι και το εξοχικό του Φούντα, αποτυπώματα, καθώς επίσης ο ηλεκτρονικός του υπολογιστής και έγγραφα που βρέθηκαν στο σπίτι του.

Όπως αναφέρει η αντιτρομοκρατική, ο Λ. Φούντας βρισκόταν στη λίστα παρακολούθησης της υπηρεσίας, καθώς το 1995 είχε συλληφθεί στα επεισόδια του Πολυτεχνείου και φέρεται επίσης να έχει δεσμούς με τα αδέλφια Σεϊσίδη, τους λεγόμενους «Ληστές με τα μαύρα».

Παρόλ’ αυτά, από τις παρακολουθήσεις δεν προέκυψε τίποτα το μεμπτό και όπως λένε αξιωματούχοι της αντιτρομοκρατικής φαινόταν ότι είχε ξεκόψει από το χώρο των αντιεξουσιαστών.

Το ίδιο υποστηρίζουν και οι συνάδελφοί του, που μιλούν για έναν άνθρωπο ήσυχο, ο οποίος δεν μιλούσε ποτέ για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.Η αντιτρομοκρατική πάντως συνεχίζει τις έρευνες και αναζητά ακόμα δύο άτομα, ως συνεργούς του Φούντα στη Δάφνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share