Οι ..άλλοι Γερμανοί. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Οι ..άλλοι Γερμανοί.

Ο εντυπωσιασμός επιβάλλει να στεκόμαστε μόνο στα ανόητα και προκλητικά δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.Όμως υπάρχουν και οι..άλλοι Γερμανοί.

Τις τελευταίες μέρες έχουμε σταθεί σε άθλια Γερμανικά δημοσιεύματα όπως εκείνο του «Focus». Ή το χθεσινό της «Μπιλντ», η οποία, σε ανοιχτή επιστολή που απευθύνει στον Γιώργο Παπανδρέου, χαρακτηρίζει ακόμα και τον... Οτο Ρεχάγκελ εξαγώγιμο προϊόν της Γερμανίας.
Ομως, στη Γερμανία δεν υπάρχουν μόνο τέτοιες φυλλάδες, που πουλάνε εξυπνάδες στους αναγνώστες τους.
Υπάρχουν και..σοβαρές εφημερίδες, δημοσιογράφοι και αναλυτές (ας είναι καλά το Γραφείο Τύπου της Ελλάδας στο Αμβούργο, που μας τροφοδοτεί καθημερινά), οι οποίοι δεν μένουν μόνο στην επιφάνεια.
Τελευταίο παράδειγμα το σχόλιο του Mark Schieritz στην εφημερίδα «Die Zeit», υπό τον τίτλο «Μη βασανίζετε τους Ελληνες, κυρία Μέρκελ». Γράφει:
«Δεν γνωρίζω άλλη χώρα που να επιχείρησε ποτέ ένα τόσο φιλόδοξο πρόγραμμα σταθεροποίησης.
Στη δεκαετία του '90, κράτη όπως η Σουηδία και η Δανία είχαν επίσης περικόψει, λόγω της οικονομικής κρίσης, τον προϋπολογισμό τους. Ομως, τα κράτη αυτά μπορούσαν να βασιστούν στη δυνατότητα υποτίμησης του νομίσματός τους.
Οι Ελληνες δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, λόγω της ΟΝΕ.
Το πρόγραμμά τους είναι μια σκληρή δοκιμασία.
Η Ελλάδα έκανε την κίνησή της.
Τώρα η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Οποιος ζητήσει ακόμη σκληρότερα μέτρα, ρισκάρει να βυθιστεί η Ελλάδα στο χάος. Κι αυτό δεν μπορεί να αποτελεί στόχο της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής.
Κι ας μην αναφερθούμε στην επαπειλούμενη εξαγωγική ζημιά της γερμανικής οικονομίας».

Υπάρχει, λοιπόν, και η άλλη Γερμανία. Του ρεαλισμού, της σοβαρότητας και της αλληλεγγύης.Να δούμε αν θα επικρατήσει των γελοίων λαϊκιστών...













enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share