Ραγδαίες οι εξελίξεις στό θέμα της τρομοκρατίας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Ραγδαίες οι εξελίξεις στό θέμα της τρομοκρατίας

Ελάχιστη είναι η είναι η πληροφόρηση που παρέχουν οι αστυνομικές αρχές για τις συνεχιζόμενες έρευνες και προσαγωγές για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις.Μέχρι στιγμής...προσαχθεί πέντε άτομα, ενώ πληροφορίες θέλουν και ένα έκτο να βρίσκεται ήδη στο δρόμο για τη ΓΑΔΑ.

Αρχικά προσήχθησαν τρεις άντρες και μία γυναίκα, μετά από εφόδους που έκαναν αστυνομικοί στη διάρκεια της περασμένης νύχτας στη Νέα Ιωνία και στα Καλύβια Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες και διαρροές από αστυνομικές πηγές στα δύο αυτά σπίτια βρέθηκαν έγραφα που παραπέμπουν στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, καθώς και υλικό κατασκευής μηχανισμών, το οποίο χαρακτηρίζεται σοβαρό.

Οι συλληφθέντες βρίσκονται στη ΓΑΔΑ και σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες είναι αρνητικοί κατά την ανάκριση. Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τους συλληφθέντες εδώ και μέρες, ενώ αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι έφτασαν στα ίχνη τους μετά τη συμπλοκή στο Βύρωνα.

Η επιχείρηση της αστυνομίας κρατησε 4 ημέρες και θεωρείται σημαντική επιτυχία το γεγονός οτι δεν διέρρευσε το παραμικρό. Σύμφωνα με την αστυνομία όλοι οι συλληφθένες είναι ηλικίας 35 - 40 ετών, δεν εργάζονται και είναι πολύ σκληροί στην ανάκριση.Αστυνομικές πηγές αναφέρουν οτι σχεδίαζαν μεγάλο χτύπημα, μια βομβιστική επίθεση, η οποία θα ήταν πολύ εντυπωσιακή με πιθανό μεγάλο αριθμό θυμάτων.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η ΕΛ.ΑΣ. έπαιρναν πολύ ισχυρά μέτρα αυτοπροστασίας και ο ένας απο τους συλληφθέντες, που θεωρείται πρόσωπο- κλειδί, έχει καταδικαστεί στις αρχές της δεκαετίας του 2000 για βομβιστική επίθεση.

Για την υπόθεση έκανε δηλώσεις το βράδυ του Σαββάτου ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας Αθανάσιος Κοκκαλάκης, ο οποίος ανέφερε: «Στο πλαίσιο των εντατικών ερευνών για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στη χώρα μας, ανακοινώνεται ότι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (Σάββατο), οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας προέβησαν σε προσαγωγές ατόμων και κατ’ οίκον έρευνες, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σημαντικά στοιχεία.

Με αφορμή τις εξελίξεις ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Νικόλαος Δένδιας δήλωσε ότι «κάθε θετική εξέλιξη στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, δεν μπορεί παρά να έχει την καθολική συμπαράσταση του πολιτικού κόσμου και της ελληνικής κοινωνίας».

Από την πλευρά του το ΛΑΟΣ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Είναι ευκαιρία να βγουν όλα στην επιφάνεια. Φυσικοί, ηθικοί και παράπλευροι αυτουργοί της τρομοκρατίας. Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά ο κ. Χρυσοχοΐδης θα ξεπεράσει αναστολές και σκοπιμότητες. Συγχαρητήρια στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που κάτω από όχι ιδανικές συνθήκες, προσπαθούν για το καλύτερο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share