Στην Ουάσινκτον το Σάββατο ο Γ.Παπακωσταντίονου - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Στην Ουάσινκτον το Σάββατο ο Γ.Παπακωσταντίονου

Συνάντηση με το διευθυντή του ΔΝΤ,Στρος Καν.

Συνάντηση με τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν θα έχει το ερχόμενο Σάββατο, στην έδρα του Οργανισμού στην Ουάσιγκτον, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, στα πλαίσια της κοινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Εν τω μεταξύ, ο..υπουργός Οικονομικών θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 20 Απριλίου, στις 12:00 το μεσημέρι, με θέμα τον απολογισμό του έργου του υπουργείου Οικονομικών με την αφορμή συμπλήρωσης έξι μηνών από τις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου.
Την ίδια ώρα, ξεκινούν αύριο, εκτός απροόπτου, οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με τα κλιμάκια της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για το μηχανισμό στήριξης.
Αν το συμφέρον της χώρας επιτάσσει να χρησιμοποιήσουμε το μηχανισμό στήριξης, θα το κάνουμε χωρίς δισταγμό. Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια των συσκέψεων που είχε χθες με κυβερνητικά στελέχη, προσθέτοντας ότι αν γίνει κάτι τέτοιο, η κυβέρνηση θα ενημερώσει με ειλικρίνεια τους πολίτες.
Πρόσθεσε επίσης ότι αν για να γίνουν οι μεγάλες αλλαγές που απαιτούνται για να έχει η χώρα μια πορεία σιγουριάς χρειάζεται η προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης, θα το κάνουμε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται ίσως στην πιο κρίσιμη περίοδο.

Αναφερόμενος στο μηχανισμό στήριξης ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πρόκειται για διπλή επιτυχία, πρώτον γιατί υπάρχει και δεύτερον γιατί η χώρα απέκτησε ένα δίχτυ ασφαλείας. Επιπροσθέτως, όπως τόνισε, ο μηχανισμός αυτός είναι αποτέλεσμα μιας απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεύτερο είναι αποτέλεσμα ευρωπαϊκής βούλησης, δηλαδή κατά βάση ευρωπαϊκός και τρίτο περιλαμβάνει τη συμμετοχή του ΔΝΤ κατά ένα μικρό μέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share