Ο Επαναστατικός Αγώνας πίσω από τη ληστεία στο Μετρό; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Ο Επαναστατικός Αγώνας πίσω από τη ληστεία στο Μετρό;

Νέα σημαντικά στοιχεία ήρθαν στην επιφάνεια για την…. πλούσια δράση των μελών του «Επαναστατικού Αγώνα».

Συγκεκριμένα, η Αντιτρομοκρατική εμπλέκει τους συλληφθέντες με τη ληστεία στο Μετρό, στον σταθμό της Εθνικής Άμυνας, που σημειώθηκε στις 3 Φεβρουαρίου του 2010.
Οι αριθμοί από αρκετά χαρτονομίσματα είχαν...καταγραφεί από τράπεζες. Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι οι δράστες, οι οποίοι είχαν μπει με καλάσνικοφ και είχαν αφαιρέσει το ποσό των 200.000 ευρώ, είχαν πληροφόρηση εκ των έσω, αναζητούν, λοιπόν, τον σύνδεσμό τους.
Παράλληλα, η Αντιτρομοκρατική έχει δώσει εντολή να της αναφερθούν όλες οι ληστείες τραπεζών που έχουν γίνει την τελευταία τριετία, με ποσά που υπερβαίνουν τις 70.000 ευρώ.
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι ο «Επαναστατικός Αγώνας» είχε να «χτυπήσει» 7 μήνες. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι το τελευταίο διάστημα στόχος τους ήταν να «δυναμώσουν» τους «Πυρήνες της Φωτιάς» ως οργάνωση. Η τελευταία δραστηριοποιούνταν στις ληστείες και με αυτό τον τρόπο ήθελαν να ενισχύσουν το ταμείο τους.
Ένα κλειδί «ορφανό»
Στο σπίτι του Φούντα βρέθηκαν 7 κλειδιά, τα 4 εκ των οποίων ήταν κοινά με του Μαζιώτη και είναι σε χώρους που έχουν εντοπιστεί. Τα άλλα δύο ανήκαν στα σπίτια των ιδίων (Μαζιώτη και Φούντα), ενώ ένα είναι «ορφανό», καθώς δεν έχει βρεθεί ακόμα το σπίτι.
Τώρα, στην ιεραρχία της οργάνωσης, ηγετικό ρόλο φαίνεται πως είχε ο Νίκος Μαζιώτης, ακολουθούσαν Κωνσταντίνος Γουρνάς και Ευάγγελος Σταθόπουλος, ενώ ο Λάμπρος Φούντας ήταν… εκτελεστικό όργανο. Παράλληλα, η Παναγιώτα Ρούπα κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα, με το όνομα Παρασκευοπούλου.
Η οργάνωση διατηρούσε το τελευταίο διάστημα βιβλίο εσόδων – εξόδων, το οποίο όμως είχε μικρό αριθμό κινήσεων.
Πλήρη στοιχεία των στόχων
Όσον αφορά στη λίστα των πιθανών στόχων, υπήρχε πλούσια πληροφόρηση. Δίπλα στα ονόματα υπήρχαν αναλυτικά στοιχεία διαμονής, εργασίας, η διαδρομή που ακολουθούσε κάθε πρόσωπο, αν υπήρχε συνοδευτικό, αλλά και ο βαθμός ασφάλειας κάθε αυτοκινήτου (π.χ. εάν ήταν θωρακισμένο).
Η Αντιτρομοκρατική θεωρεί ότι το διαμέρισμα στην Κυψέλη εχρησιμοποιείτο ως ορμητήριο για τα «χτυπήματα» στο κέντρο της Αθήνας, όπως ήταν αυτό στον Διαμαντή Μαντζούνη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share