ΣΕΒ: «Παραφιλολογία η μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα κατ' επιταγή ΔΝΤ» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

ΣΕΒ: «Παραφιλολογία η μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα κατ' επιταγή ΔΝΤ»

Tη στιγμή που τη χώρα σκιάζει η παρουσία του ΔΝΤ και αναπτύσσονται σενάρια για περικοπές μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, με γραπτή δήλωσή του... υπενθυμίζει με νόημα ότι η δημόσια και όχι η ιδιωτική οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, προσθέτοντας ότι δεν είναι λογικό οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα να πληρώσουν την ασωτία των συντεχνιών του δημόσιου τομέα και του πελατειακού συστήματος.
Με τη δήλωσή του ο κ. Δασκαλόπουλος ζητεί άμεση ενεργοποίηση χωρίς άλλη καθυστέρηση του μηχανισμού στήριξης της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι κάθε άλλη επιλογή θα αποδεικνυόταν καταστροφική για τον τόπο και οδηγεί αναπότρεπτα σε εθνική πτώχευση και έξοδο από την ευρωζώνη.
Σε ό,τι αφορά την «παραφιλολογία», όπως τη χαρακτηρίζει, περί μείωσης μισθών στον ιδιωτικό τομέα, κατ'Α επιταγή, του ΔΝΤ, αναφέρει: «Δεν είναι λογικό οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα να πληρώσουν την ασωτία των συντεχνιών του δημόσιου τομέα και του πελατειακού συστήματος. Ο ιδιωτικός τομέας έχει τρόπους να ξαναβρεί τον δρόμο προς την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη χωρίς να μειωθεί το εισόδημα των εργαζομένων του. Κι αυτό είναι κάτι που οι Βρυξέλλες και το ΔΝΤ μπορούν να καταλάβουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share