Στη Λευκωσία ο Γ. Παπανδρέου - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Στη Λευκωσία ο Γ. Παπανδρέου

σε κρίσιμη συγκυρία

Τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό, εν όψει της επίσκεψής του μεθαύριο, Δευτέρα, στην Κύπρο, συζήτησε χθες ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών κ. Μάρκο Κυπριανού.
Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κύπρο γίνεται σε μια...φάση για το Κυπριακό, καθώς την ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθούν στα Κατεχόμενα εκλογές. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, που με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Δημήτρη Χριστόφια, προχώρησε στις απευθείας διαπραγματεύσεις, από τα έως τώρα προγνωστικά φαίνεται να χάνει την εκλογική αναμέτρηση από τον Ντερβίς Ερογλου, ο οποίος χαρακτηρίζεται για τις σκληρές θέσεις του στο Κυπριακό.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να εκφράσει για άλλη μια φορά τη στήριξη της Αθήνας στους χειρισμούς του κ. Χριστόφια. Παράλληλα, καθώς στη Λευκωσία τις τελευταίες εβδομάδες έχουν εκδηλωθεί έντονες αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό μέτωπο, με ανταλλαγή κατηγοριών και επιθέσεων και εκδήλωση αμφισβήτησης από την αντιπολίτευση προς τις ενέργειες του προέδρου της Κύπρου, αναμένεται ο κ. Παπανδρέου να επισημάνει την ανάγκη για ενότητα, ομοψυχία και σύμπνοια, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που διαμορφώνονται για το προσεχές διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share