Έκτακτη κυριακάτικη συνεδρίαση του Eurogroup. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Έκτακτη κυριακάτικη συνεδρίαση του Eurogroup.

Σκληρό παζάρι για το ευρωπαϊκό επιτόκιο στήριξης.

Όπως έγινε γνωστό από τις Βρυξέλλες, την Κυριακή το μεσημέρι συγκαλείται έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, με τηλεδιάσκεψη με θέμα την οικονομική στήριξη της Ελλάδας. Την πλήρη στήριξη τους εξέφρασαν ο...Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο Iταλός Πρωθυπουργός Σύλβιο Μπερλουσκόνι, ενώ σιγή ιχθύος προς το παρόν, για την επικείμενη οριστικοποίηση των τεχνικών όρων της συμφωνίας, από την Γερμανία, η οποία μέχρι τώρα επιμένει ότι η Ελλάδα μπορεί να πάρει δάνεια από τις αγορές.

Μέχρι τώρα, η ευρωπαϊκή φόρμουλα δείχνει επιτόκιο στήριξης πάνω από 6% αλλά τα σκληρά παζάρια συνεχίζονται Ωστόσο, το γεγονός ότι συγκαλείται το Eurogroup, σημαίνει πως και η Γερμανία έχει συμφωνήσει, τονίζουν πολιτικοί αναλυτές.

Το δάνειο ενδέχεται να είναι μεγάλο, όπως και στην περίπτωση της Ουγγαρίας, ώστε ακόμη κι εάν δεν χρησιμοποιηθεί όλο, τουλάχιστον να έχουν αποθαρρυνθεί οι κερδοσκόποι.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Eurogroup, θα προεδρεύσει ο Jean-Claude Juncker, ενώ θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος της EKT Jean-Claude Trichet και ο αρμόδιος επίτροπος Olli Rehn. Μετά το τέλος θα γίνουν ανακοινώσεις από τους Juncker και Rehn.

Τώρα απομένει κίνηση εκ μέρους της Ελλάδας για το εάν θα ζητήσει ή όχι βοήθεια. Μέχρι και χθες ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωνε ότι Ελλάδα δεν ζητεί βοήθεια, προσθέτοντας πως ως τα μέσα Μαΐου δεν υπάρχει πιεστική ανάγκη δανεισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share