H "Eλληνική κρίση" πάει Βαλκάνια.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

H "Eλληνική κρίση" πάει Βαλκάνια..

Η κρίση στην Ελλάδα έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή στη Βουλγαρία, με αποτέλεσμα η δυσαρέσκεια του κόσμου να εντείνεται και τα ανθελληνικά δημοσιεύματα και οι αναφορές με εθνικιστικό περιεχόμενο να έχουν πυκνώσει..

Οι λόγοι είναι κατανοητοί σε κάποιο βαθμό. Εκατοντάδες επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία, αρκετές από τις οποίες εξάγουν τα προϊόντα στη χώρα μας. Η...σημαντική πτώση του τζίρου στην Ελλάδα λόγω της κρίσης έχει πλήξει τις εξαγωγές τους και αρκετές απ' αυτές τις επιχειρήσεις προχωρούν σε απολύσεις προσωπικού, που όπως είναι φυσικό αυτό δεν αρέσει στους ντόπιους.
Επίσης, οι ελληνικές επενδύσεις που ήταν από τις μεγαλύτερες στη Βουλγαρία σημειώνουν κάθετη πτώση.
Ακόμη, ορισμένοι Βούλγαροι υποψιάζονται ότι οι ελληνικές τράπεζες, που ελέγχουν ένα σημαντικό κομμάτι του ντόπιου τραπεζικού συστήματος, βγάζουν λεφτά στην Ελλάδα...!
Η στήλη είχε αναφερθεί παλαιότερα στις επιθετικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Ντιάνκοβ, που είχε ζητήσει στοιχεία από το ΔΝΤ για να τεκμηριώσει την ανωτέρω άποψη.
Σ' αυτά τα πλαίσια υπήρξε επίσης μια απροσδιόριστου βαθμού απόσυρση καταθέσεων από τις θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών στη Βουλγαρία.
Κι όλα αυτά σε μια γειτονική χώρα που μέχρι πριν από κάποιο καιρό είχε αρκετά φιλική προδιάθεση απέναντι στη χώρα μας.
Το συμπέρασμα; Η ελληνική οικονομική κρίση δεν πλήττει μόνο τους Ελληνες. Πλήττει επίσης κάποιους κλάδους σε άλλες χώρες, στις οποίες η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα έχει αναπτύξει δράση..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share