Nέα αύξηση του ΦΠΑ και της βενζίνης στα νέα μέτρα... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Nέα αύξηση του ΦΠΑ και της βενζίνης στα νέα μέτρα...

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το κείμενο Συμφωνίας προβλέπει νέες αυξήσεις στους έμμεσους πού θα επηρεάσουν με σκληρό τρόπο την καθημερινότητα των Ελλήνων.

Κατά τις πληροφορίες, το κείμενο της Συμφωνίας θα δοθεί, την Κυριακή στην δημοσιότητα, και στο θα αποτυπώνεται το ύψος και τα επιτόκια δανειοδότησης της Ελλάδας από τον μηχανισμό στήριξης.
Μεταξύ των άλλων μέτρων, οι δανειστές μας έχουν αποφασίσει...την κατάργηση του 13ου - 14ου μισθού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα-παρά τη σθεναρή αντίσταση της Ελληνικής πλευράς- και για να ¨χρυσώσουν¨ το χάπι θα προβλέπεται η ενσωμάτωση μόνο του Δώρου των Χριστουγέννων στις αποδοχές του μισθωτού.Δε θα πρέπει να θεωρείται απίθανη μια... "ηρωική" παραίτηση του κ.Λοβέρδου την ερχόμενη εβδομάδα καθώς ο υπουργός έχει ταχθεί ξεκάθαρα εναντίον αυτής της εξέλιξης.
Επίσης, διαπραγματεύσεις γίνονται για το ύψος των αυξήσεων σε ΦΠΑ και βενζίνη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ΔΝΤ, ζητά αύξηση του ΦΠΑ από το 21% στο 25%, και ουσιαστική κατάργηση των μικρότερων συντελεστών.
Σίγουρη θεωρείται και μία νέα αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης που θα εφαρμοστεί σε βάθος τριετίας. Η Ελληνική πλευρά, προσπαθεί να περιορίσει την αύξηση του ΦΠΑ στο 23%.
Ακόμα, προχωράμε στην άμεση επιβολή του μέτρου εξίσωσης των ορίων ηλικίας και θα αφορά αποκλειστικά τους μισθωτούς στο δημόσιο τομέα, ενώ εγκαταλείπεται οριστικά η πρόταση της σταδιακής προσαρμογής της εξίσωσης ορίων ηλικίας από το 2013.
Εκτιμάται ότι με την εξίσωση των ορίων, περίπου 140.000 εργαζόμενες στο Δημόσιο θα επιβαρυνθούν με 5 έως 15 έτη εργασίας παραπάνω και η σύνταξη θα είναι πλέον μειωμένη στα 60 έτη, ενώ η πλήρης στα 65.

2 σχόλια:

  1. Εντάξει... Οι ηλίθιοι που θέλουν να παίξουν με τη φωτιά και προτείνουν αυτές τις τριτοκοσμικές ανοησίες ως εμπνευσμένα μέτρα, είναι κάπως μακρυά... Να δούμε αυτούς που θα τα εφαρμώσουν πως θα γλυτώσουν το παλούκωμα. Η κυβέρνηση έχει ψηφισθεί από τον ελληνικό λαό ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Η ΤΟ ΕΦΑΡΜΩΖΕΙ Η ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ. Ας το καταλάβει με το καλό, όσο είναι καιρός, αλλιώς ας διαβάσουν καμια ιστορία διαφορετική απ' αυτήν της ρεπούση.
    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο ο κόσμος κάθεται κλεισμένος στα σπίτια του και δέχεται τα νέα μέτρα αβίαστα, αυτά θα γίνονται.
    Ο κόσμος πρέπει να βγει στους δρόμους να διεκδικήσει αυτά που μας ανήκουν!!!!!!!!!!Η αδράνεια και η απάθεια είναι στάση.Δε γίνεται συνεχώς να σκύβουμε το κεφάλι και να τα δεχόμαστε όλα. Ετσι δεχτήκαμε τα προηγούμενα μέτρα και τώρα ήρθαν κι άλλα. Ποιος μας λέει οτι θα σταματήσουν εδώ;Η ΧΩΡΑ μας έχει χάσει την εθνική της κυριαρχία και οι Ελληνες πρέπει να ξυπνήσουμε, να παλέψουμε!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share