Αυξήθηκαν το Μάρτιο οι Ελληνικές εξαγωγές! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Αυξήθηκαν το Μάρτιο οι Ελληνικές εξαγωγές!

Για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2008...

Την ικανοποίησή του δηλώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων για την άνοδο των εξαγωγών το Μάρτιο.
Όπως δήλωσε η πρόεδρος του ΠΣΕ, κυρία Χριστίνα Σακελλαρίδη: «για πρώτη φορά από...τον Οκτώβριο του 2008, οι ελληνικές εξαγωγές σημείωσαν αξιοσημείωτη άνοδο τον περασμένο Μάρτιο.
Η μοναδική άλλη στιγμή που οι εξαγωγές κινήθηκαν ανοδικά τους τελευταίους 17 μήνες, ήταν τον περασμένο Ιανουάριο, οπότε και είχαν σημειώσει οριακή αύξηση της αξίας τους κατά 0,9%».

Με βάση τις εκτιμήσεις της ΕΣΥΕ, η αξία των εξαγωγών κατά τον Μάρτιο του 2010 σημείωσε αύξηση κατά 16,5%, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά -4,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009.
Αν στα στοιχεία της εκτίμησης προστεθούν στα στοιχεία του διμήνου που έχει ήδη ανακοινώσει η ΕΣΥΕ, οι εξαγωγές στο τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2010 παρουσιάζουν μικρή αύξηση κατά 1,3%, στα 3.423 εκατ. ευρώ από 3.379,3 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009.
Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι οι εισαγωγές στο ίδιο διάστημα μειώθηκαν κατά -18,2% και η αξία τους υποχώρησε σε 6.320 εκατ. ευρώ από 7.729 εκατ. ευρώ.

Όπως υπογράμμισε η κυρία Σακελλαρίδη σχολιάζοντας τα στοιχεία: «παρατηρείται μια αναστροφή της πτωτικής τάσης των εξαγωγών και ακόμη κι αν είναι ίσως πολύ νωρίς για συμπεράνουμε με βεβαιότητα ότι η αναστροφή αυτή θα συνεχιστεί και στους επόμενους μήνες, είναι σημαντική αυτή η αύξηση για την ψυχολογία της αγοράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share