Στο σκαμνί για φοροδιαφυγή 30 εκατ..! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Στο σκαμνί για φοροδιαφυγή 30 εκατ..!

Παραπέμπονται για κακούργημα οι υπεύθυνοι επτά εταιρειών.

Εστω και καθυστερημένα, το κυνήγι των φοροφυγάδων αρχίζει να αποδίδει αποτελέσματα. Ο επικεφαλής της δίωξης οικονομικού εγκλήματος, εισαγγελέας κ. Παν. Αδάμης, έχει ήδη σχηματίσει δικογραφίες και στέλνει στον ανακριτή για κακούργημα τους υπευθύνους επτά εταιρειών (κατασκευαστικές και άλλες) αφού μετά... τους ελέγχους προέκυψε πως φοροδιαφεύγουν συστηματικά, προκαλώντας ζημία εκατομμυρίων ευρώ στο Δημόσιο. Την ίδια ώρα, με εντολή του εισαγγελέα που εποπτεύει την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, μετά τις εφόδους που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας σε επαγγελματικούς χώρους γιατρών, δικηγόρων, συμβολαιογράφων και άλλων ελευθέρων επαγγελματιών, σχηματίστηκαν οι πρώτες πενήντα δικογραφίες.
Βαριές ποινές
Οι εξελίξεις τις τελευταίες μέρες ήταν ραγδαίες σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της "Καθημερινής". Οπως προέκυψε, στα γραφεία των εταιρειών όπου εντοπίστηκαν στοιχεία φοροδιαφυγής, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, εκατοντάδες εικονικά και πλαστά τιμολόγια. Το ύψος της φοροδιαφυγής, μόνον γι’ αυτές τις επτά εταιρείες, οι υπεύθυνοι των οποίων παραπέμπονται για κακούργημα, υπολογίζεται πως ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται! Οι κατηγορίες στηρίζονται στον νόμο 2523 του 1997, που προβλέπει βαριές ποινές καθείρξεων.
Σε ό,τι αφορά τους πενήντα ελεύθερους επαγγελματίες -οι περισσότεροι από τους οποίους είναι γιατροί- που εντοπίστηκαν να φοροδιαφεύγουν, οι δικογραφίες είναι ήδη έτοιμες και παραπέμπονται σε δίκη για φορολογικές παραβάσεις που σύμφωνα με τους αρμόδιους εισαγγελείς αφορούν απόκρυψη εισοδημάτων πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Bookmark and Share