Πλουσιότερα κατά 5 δις ευρώ τα νοικοκυριά... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Πλουσιότερα κατά 5 δις ευρώ τα νοικοκυριά...

στο Βέλγιο.

ME συνολική περιουσία που ανέρχεται στις 31 Δεκεμβρίου 2009 στα 715,4 δισ. ευρώ, τα βελγικά νοικοκυριά όχι απλώς έχουν ανακάμψει από την οικονομική κρίση αλλά είναι και κατά πέντε δισ. ευρώ πλουσιότερα απ'Α ό,τι στο τέλος του έτους 2007.
Σύμφωνα με τα...
στοιχεία που δημοσίευσε η Εθνική Τράπεζα του Βελγίου, η καθαρή χρηματοοικονομική περιουσία των ιδιωτών αυξήθηκε κατά 9,3 δισ. ευρώ, ήτοι κατά ποσοστό 1,3%.
Η αύξηση αυτή εξηγείται από το χρηματοοικονομικό υπόλοιπο (το ενεργητικό μείον των χρεών) των 6,8 δισ. ευρώ κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους 2009 καθώς και από την υπεραξία των 2,5 δισ. ευρώ που καταγράφηκε στα χαρτοφυλάκια μετοχών και σε άλλες συμμετοχές. Eτσι, μέσα σε ένα τρίμηνο οι Βέλγοι συγκέντρωσαν χρηματοοικονομικούς τίτλους αξίας 10,7 δισ. ευρώ, ποσό δύο φορές μεγαλύτερο απ'Α ό,τι αυτό του προηγούμενου τριμήνου.
Oσον αφορά τις πιστώσεις, και αυτές αυξήθηκαν, αλλά λιγότερο απ'Α ό,τι οι χρηματοοικονομικοί τίτλοι, περνώντας από τα 180,7 δισ. ευρώ στο τέλος του τρίτου τριμήνου του έτους 2009 στα 184,6 δισ. ευρώ στο τέλος του εν θέματι έτους.
Bookmark and Share