Αντ. Σαμαράς: "Καταψηφίζουμε τη συμφωνία χρηματοδότησης" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Αντ. Σαμαράς: "Καταψηφίζουμε τη συμφωνία χρηματοδότησης"

Η Νέα Δημοκρατία καταψηφίζει τη συμφωνία χρηματοδότησης από το μηχανισμό στήριξης της Ευρώπης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς. "Όχι γιατί αρνούμαστε τη χρηματοδοτική στήριξη, που το ΠΑΣΟΚ κατέστησε απαραίτητη πλέον.
Αλλά διότι...διαφωνούμε με την πολιτική που μας οδήγησε ως εδώ και με την κυβερνητική οικονομική στρατηγική αντιμετώπισης της κρίσης", δήλωσε ο κ. Σαμαράς.
"Αλλωστε η Κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη την ψήφο μας για την έγκριση του Νομοσχεδίου. Θέλει ΄ψήφο ανοχής΄ για τα πεπραγμένα της ως τώρα", πρόσθεσε. "Ούτε επιζητεί τη συναίνεση. Αυτή την έχει προ πολλού απορρίψει. Επιζητεί τη συνενοχή. Σε μια πολιτική στην οποία οδήγησαν τα σφάλματά της, οι καθυστερήσεις της, η αβουλία της, η διγλωσσία της και οι απίστευτες γκάφες της".
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ "παρέλαβε πρόβλημα ελλείμματος, παρόμοιο όμως με εκείνο, που υπήρχε σε πολλές άλλες χώρες της ευρωζώνης, και προκάλεσε κρίση δανεισμού".
Σημείωσε επίσης ότι στη Βουλή θα εξηγήσει αναλυτικά τι σημαίνει η καταψήφισή του μηχανισμού από τη ΝΔ.
"Σήμερα σημειώνω ότι, ανεξάρτητα από τη θέση μας αυτή, θα σεβαστούμε τα χρήματα που δίνονται την κρίσιμη στιγμή στην Ελλάδα από κυβερνήσεις των εταίρων μας και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο", δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς. "Ασφαλώς εμείς δεσμευόμαστε από τις συμβάσεις που υπογράφει το Ελληνικό κράτος, ακόμα κι όταν διαφωνούμε. Η Ελληνική Πολιτεία έχει συνέχεια".
Υπογράμμισε τέλος ότι κεντρικός άξονας της πολιτικής της ΝΔ θα είναι η Ελλάδα να βγει "από την ανάγκη στήριξης του μηχανισμού κι από τους όρους του, όσο γίνεται ταχύτερα".
Bookmark and Share