Ομπάμα: «Η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας τόσο για την Ευρώπη όσο και για τις ΗΠΑ». - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Ομπάμα: «Η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας τόσο για την Ευρώπη όσο και για τις ΗΠΑ».

«Βαθιά ανησυχία» για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με αφορμή το ελληνικό χρέος, εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σε συνέντευξή του σε ρωσικό...τηλεοπτικό κανάλι, υπογραμμίζοντας πως η σταθεροποίηση της Ελλάδας είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική ευημερία τόσο της Ευρώπης όσο και των ΗΠΑ.

Η συνέντευξη για το κανάλι Rossiya μαγνητοσκοπήθηκε στις 6 Μαΐου, αλλά το απομαγνητοφωνημένο κείμενο δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο σήμερα, Σάββατο.
Παράλληλα, σε μία από τις σπάνιες αναφορές του στο αμερικανικό νόμισμα, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι το δολάριο θα είναι ισχυρό εάν είναι ισχυρή η οικονομία της χώρας του.

«Βασική αρχή μου είναι να επικεντρώνομαι στις θεμελιώδεις αρχές της οικονομίας. Πιστεύω ότι εάν έχουμε ισχυρή οικονομία, θα έχουμε και ισχυρό δολάριο» είπε.

Την Παρασκευή, ο Αμερικανός πρόεδρος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, με την οποία συζήτησε για την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουν κράτη-μέλη της Ευρώπης.
Και οι δύο συμφώνησαν ότι για να αντιμετωπιστεί η κρίση απαιτούνται ισχυρές πολιτικές παρεμβάσεις τόσο από τα ίδια τα κράτη όσο και ισχυρές οικονομικές παρεμβάσεις από τη διεθνή κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ.

«Ξεκαθάρισα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στηρίζουν αυτές τις προσπάθειες και, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τις ευρωπαϊκές αρχές και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο εκπρόσωπος της Ανγκελα Μέρκελ ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως οι δύο ηγέτες εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι τα διάφορα μέτρα που έχουν ληφθεί θα οδηγήσουν «στη σταθεροποίηση των αγορών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share