Αστυνομικός συνελήφθη επειδή «δάνεισε» υπηρεσιακό ασύρματο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Αστυνομικός συνελήφθη επειδή «δάνεισε» υπηρεσιακό ασύρματο

Για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και εκμετάλλευση εμπιστευμένων πραγμάτων συνελήφθη ένας αρχιφύλακας της Άμεσης Δράσης, ο οποίος ειχε «δανείσει» έναν υπηρεσιακό φορητό ασύρματο σε γνωστό του ιδιώτη.

Για την ίδια υποθεση συνελήφθησαν για αντιποίηση ο γνωστός του αστυνομικού και άλλος ένας ιδιώτης.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από...
αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, οταν εντόπισαν στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, ένα ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένας απο τους δυο συλληφθέντες ιδιώτες επειδή κατά τον έλεγχο βρέθηκαν μια σειρήνα και ένας φάρος.
Από την διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε, οτι ο αρχιφύλακας ειχε παραδώσει τον φορητό ασύρματο σε γνωστό του, ο οποίος μαζί με τον άλλο συλληφθέντα παρίσταναν τους αστυνομικούς.
Με το αυτοκίνητο που ηταν εφοδιασμένο με το φάρο και τη σειρήνα ακολούθησαν το περιπολικο, το οποίο οδηγούσε ο αρχιφύλακας με συνοδό έναν αστυφύλακα, σε νυχτερινή περιπολία. Μετεβησαν σε τέσσερα περιστατικα και σε δυο περιπτωσεις ο ο ένας απο τους ιδιώτες παριστάνοντας τον αστυνομικό "επενέβη " κατά την διάρκεια έλεγχου πολιτων.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Με απόφαση του Αρχηγείου οι δυο αστυνομικοί ετέθησαν σε διαθεσιμότητα και σε βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Bookmark and Share