Απεργιακή αντεπίθεση.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Απεργιακή αντεπίθεση..

Κλιμακώνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις κατά των νέων οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης.

Πρώτοι στον χορό των κινητοποιήσεων ρίχνονται οι εργαζόμενοι στους Δήμους, οι οποίοι απεργούν...σήμερα αντιδρώντας τόσο στα μέτρα λιτότητας όσο και στο σχέδιο Καλλικράτης, που προβλέπει τη μείωση προσωπικού στους ΟΤΑ.
Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00 στα γραφεία της Ομοσπονδίας τους, στην πλατεία Καραϊσκάκη, και από εκεί πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή συνοδεία απορριμματοφόρων. Η ΠΟΕ ΟΤΑ εξετάζει το ενδεχόμενο κήρυξης επαναλαμβανόμενων απεργιών.
Σε 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη –και όχι 24ωρη, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί- θα προχωρήσει η ΑΔΕΔΥ, καθώς τα νέα μέτρα πλήττουν κατά κύριο λόγο τους δημόσιους υπαλλήλους. Την Τετάρτη θα απεργήσουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, συμμετέχοντας στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.
Η ΓΣΕΕ έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία για την Τετάρτη, στην οποία θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, η ΟΤΟΕ, αλλά και οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά. Οι γιατροί έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε 3ωρη στάση εργασίας και στις 6 Μαΐου.
Σε απεργιακό πυρετό και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι αντιδρούν στο νέο σύστημα προσλήψεων που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας. Δάσκαλοι και καθηγητές θα πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία στις 4 και 5 Μαΐου.
Ανοικτό παραμένει την ίδια ώρα το ενδεχόμενο απεργίας των καθηγητών και κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων.
Bookmark and Share