Τι σχέση έχουν τα όρη σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Τι σχέση έχουν τα όρη σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη

με μια μάχη της 19 Ιουνίου 1913...

Πραγματικά αηδιαστική η μυρωδιά αλλά και η εικόνα των χιλιάδων τόνων σκουπιδιών στους δρόμους της Θεσσαλονίκης καθώς η χθεσινοβραδυνή βροχή αλλά και οι υψηλές θερμοκρασίες κάνουν την κατάσταση αφόρητη.
Οι 1.100.000 κάτοικοι του πολεοδομικού συγκροτήματος είναι στην ουσία όμηροι μιας μάχης που ξεκίνησε ...στις 19/6/1913.
Συγκεκριμένα...
στο τριήμερο 19-21/6/2913 πραγματοποιήθηκαν οι μάχες του Κιλκίς και Λαχανά στη διάρκεια του Α' Βαλκανικού πολέμου κατά την οποία οι Ελληνικές δυνάμεις απώθησαν από την περιοχή τις Βουλγαρικές.
Η Μάχη Κιλκίς-Λαχανά υπήρξε όντως από τις φονικότερες της νεώτερης ελληνικής ιστορίας καθώς οι απώλειες του ελληνικού στρατού ήταν 8.828 νεκρούς και τραυματίες. Παράλληλα όμως η Μάχη αποτελεί από τις πιο ένδοξες σελίδες της, που "επιτεύχθηκε ως απόρροια του υψηλού ηθικού, ηρωισμού και ανδρείας των ελληνικών τμημάτων" όπως γράφουν και τα σχετικά εγχειρίδια.

Βασισμένος στη μάχη αυτή ο δήμος Λαχανά ανακηρύχθηκε "Ιστορικός".Ο δήμαρχος Λαχανά λοιπόν αλλά και οι κάτοικοι αντιδρούν στο σχεδιασμό του υπουργείου Εσωτερικών για συνένωση με άλλους έξι δήμους και με έδρα του νέου Δήμου το Λαγκαδά ζητώντας να παραμείνει ως είναι ο Δήμος ο οποίος αν και έχει κάτω από τους απαιτούμενους -σύμφωνα με το σχέδιο "Καλλικράτης"- 10.000 κατοίκους εντούτοις ως "Ιστορικός" έχει τη δυνατότητα να ανακηρυχθεί αυτόνομος Δήμος..!
Οι Θεσσαλονικής παραμένουν σε κλοιό σκουπιδιών βρίσκεται για πέμπτο 24ωρο , εξαιτίας της συνεχιζόμενης κατάληψης του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων της Μαυρορράχης οποίος βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου.
Η κατάληψη έχει αποτέλεσμα να σχηματίζονται, για μία ακόμη φορά, βουνά σκουπιδιών στους δρόμους του πολεοδομικού συγκροτήματος, καθώς τα απορριμματοφόρα όλων των δήμων δεν μπορούν να τα μεταφέρουν στη Μαυρορράχη...
Κάποιοι ανεύθυνοι δημοτικοί "άρχοντες" παραείναι ερωτευμένοι με την καρέκλα τους και αυτό θα έπρεπε να μας προβληματίσει..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share