«Τρόμαξε» και η Τράπεζα της Ελλάδος! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 1 Μαΐου 2010

«Τρόμαξε» και η Τράπεζα της Ελλάδος!

Ανησυχεί γιατί οι νέοι φόροι θα επιτείνουν την ύφεση..

Ακόμη και την Τράπεζα της Ελλάδος να εμφανίζεται πιο ελαστική από την κυβέρνηση καθώς ανησυχεί για τις συνέπειες που θα έχει τυχόν νέο μπαράζ φόρων στην οικονομία! Οπως αναφέρει απόσπασμα έκθεσης του διοικητή της, Γ. Προβόπουλου, που δόθηκε στη δημοσιότητα την...προηγούμενη εβδομάδα «τυχόν περαιτέρω αύξηση της ήδη υψηλής φορολογικής επιβάρυνσης (εκείνων που δεν φοροδιαφεύγουν, εννοείται) θα μπορούσε να έχει δυσμενέστατες συνέπειες στην οικονομική δραστηριότητα, δεδομένου και του έντονου φορολογικού ανταγωνισμού στον ευρωπαϊκό χώρο».
Η επισήμανση συνοδεύεται και από σύσταση για ταχύτερη δημοσιονομική προσαρμογή φέτος (κατά 2,4 δισ. ευρώ) από τον περιορισμό της σπατάλης.
Είναι η πρώτη φορά που η ΤτΕ ζητεί λιγότερα μέτρα από αυτά που σκέφτεται η κυβέρνηση ή θα αναγκαστεί να λάβει υπό τις πιέσεις των «επιτηρητών».
Ο κίνδυνος είναι σαφής: η είσοδος της χώρας σε μεγάλη και πολυετή ύφεση, αφού, και να «εξυγιανθεί» δημοσιονομικά, για να επενδύσουν Ελληνες και ξένοι πρέπει να υπάρχει και το κατάλληλο φορολογικό περιβάλλον.
Πόσω μάλλον που στη χώρα οι επιχειρήσεις επιβαρύνονται από υψηλότατες ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών.
*Μετά θα φταίνε οι υψηλοί μισθοί...
Bookmark and Share